«Це злочин»: стало відомо, що ТРЦ у Кременчуці, де загинули десятки людей, не зачинявся під час повітряних тривог

«Це злочин»: стало відомо, що ТРЦ у Кременчуці, де загинули десятки людей, не зачинявся під час повітряних тривог

ТРЦ «Амстор» у Кременчуці, де загинули десятки людей від російської ракети, як виявилось, не зачинявся під час повітряних тривог.




Мер міста Віталій Малецький повідомив, що більшість людей, які залишалися в ТРЦ під час повітряної тривоги — це продавці, які зачиняли магазини і виводили людей. Однак, як виявилося згодом, торговий центр вже від 23 червня повністю не зачинявся під час повітряних небезпек.


Про це Малецький повідомив у своєму Фейсбуці.

«Як вже стало відомо слідству, адміністрація «Амстору» повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня ТРЦ не буде зачинятися під час повітряної тривоги. Жах…» — написав мер Кременчука.



Малецький зазначив, що місце трагедії у Кременчуці вже відвідала Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

«Відпрацювали посилення відповідальності власників ТРЦ, магазинів та інших місць масового скупчення людей за недотримання правил евакуації під час повітряної тривоги», — зазначив мер.

Малецький наголосив, що в Україні триває війна, а «нехтувати повітряною тривогою — це злочин, що черговий раз показала трагедія у Амсторі».

«Тому звертаюся до закладів усіх форм власності: під час повітряних тривог має проводитися евакуація відвідувачів та персоналу до укриттів. У разі порушення цієї вимоги будемо вживати заходи включно з кримінальними справами та закриттям закладів«, — заявив Малецький.

Крім того, в ефірі телемарафону мер Кременчука розповів, що одна з ракет, якими росіяни вдарили по місту, розірвалася просто всередині торговельного центру, коли там ще залишалися люди. За його словами, не всі встигли евакуюватися і відійти на безпечну відстань.

«Більшість людей змогла покинути і торговий центр, і парковку перед ним, але не всі встигли вчасно вийти. Більше залишалося працівників, які зачиняли магазини і завершували евакуацію своїх відвідувачів і поступово виходили. Частина з них була вже на вулиці у місці, де відбувався збір при повітряних атаках. Багато з них поранені. Але влучання ракети в сам торговий центр потягнуло отакі тяжкі наслідки. Після цього почалася велика пожежа, яку ліквідовували протягом кількох годин підрозділи з Полтавської, Черкаської областей та Києва. Сама пожежа потім стала ще одним чинником, який забрав людські життя», — повідомив Малецький.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий