Чемпіона України та учасника Олімпіади вбили у в’язниці «ДНР»

Чемпіона України та учасника Олімпіади вбили у в’язниці «ДНР»

Чемпіон України з дзюдо у ваговій категорії понад 100 кг Євген Сотников, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу, був убитий в одній із колоній «ДНР», повідомила в Facebook радниця глави української делегації в Тристороннiй контактній групі Гайде Різаєва. Титулованому спортсмену було 40 років.




Учасник літніх Олімпійських ігор у Пекіні та срібний і бронзовий призер чемпіонатів Європи та світу був засуджений на 15 років за вбивство молодого хлопця в Запоріжжі.


«У цій історії все сумно… Як вчинений самим убитим злочин, як вбивства громадян України, що відбувають покарання, збройними формуваннями «Л/ДНР», так і неможливість контролювати і своєчасно реагувати на події, що відбуваються там», – написала Різаєва.

Сотников був убитий у "ДНР"

У грудні 2010 року в одному з кафе Заводського району Запоріжжя два місцевих хлопця 19 і 18 років відмовилися випивати із Сотниковим. У відповідь дзюдоїст дістав пістолет і спробував вистрілити в голову старшому. Зброя дала осічку. Друга спроба в іншого хлопця виявилася смертельною.



Євген Сотников отримав тюремний термін

У суді Сотников заявляв, що вбив юнака через необережність, однак після перегляду запису з камер спостереження суд виніс спортсмену довічний вирок. У 2011 році покарання було пом’якшено на термін у 15 років.

Сотников на турнірі (2008 рік)

У 2007 році у Євгена вже були проблеми із законом, коли він вистрілив людині в ногу. Потім у 2008 році Сотникова оголосили в розшук після того, як він п’яним поранив ножем свого знайомого. Пізніше потерпілий відмовився від претензій і справа була закрита.

2008 рік став невдалим для спортсмена

Першого серйозного успіху на міжнародному рівні домігся в сезоні 2003 року, коли потрапив до основного складу збірної України і побував на чемпіонаті світу в місті Осака, ставши бронзовим медалістом.

Сотников (крайній праворуч), 2008 рік

Крім цього, переміг на етапах світового Кубку у Варшаві і Будапешті, взяв «бронзу» на Суперкубку світу в Москві і на командній першості Європи в Лондоні. Сотников розглядався як основний кандидат на участь у літніх Олімпійських іграх в Афінах, однак на початку 2004 року попався на вживанні марихуани й отримав 2-річну дискваліфікацію.

Цьому самого року Сотников і його тренери були позбавлені стипендій президента України.

Після закінчення терміну дискваліфікації в 2006 році Євген Сотников повернувся в дзюдо, потрапив у число призерів на декількох етапах світового Кубку, виграв «срібло» чемпіонату Європи.

У наступному сезоні на європейській першості в Белграді поciв 7-е місце у важкій вазі.

У 2008 році завоював бронзову медаль на чемпіонаті Європи в Лісабоні і завдяки кільком вдалим виступам потрапив в олімпійську збірну на Пекін-2008. У стартовому поєдинку на Іграх поступився бразильцю Жуана Шліттлеру і не пройшов далі.

Сотников не зміг взяти медаль Ігор
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий