Чи причетні до загибелі зубрів вінницькі нардепи?

Вся Україна обговорює трагедію у селі Трибухи на Літинщині, де загинуло щонайменше 15 зубрів. Головна версія слідства: тварин, яких в Україні лишилося не більше трьох сотень та які внесені до Червоної книги, могли загнати на лід браконьєри. Також з’явилися версії про можливе полювання напідпитку.




Слідчі не знайшли доказів, що під час трагедії застосовували вогнепальну зброю.


– Провадження порушили за статтею про незаконне полювання, але в ході слідства явних доказів, що було полювання зі стріляниною, ще немає. Тому сказати, що це було, — поки складно, — стверджує речниця обласної поліції Ганна Олійник. – Кілька днів тому низка сайтів описала версію, що загибель зубрів могла статися внаслідок полювання народних депутатів від БПП Івана Мельничука та Юрія Македона. Про це начебто стверджуть місцеві, які своїх прізвищ не афішують.

– На полюванні вони вбили зайця і косулю, і цього їм виявилося мало, – кажуть люди. — Увечері, будучи добряче напідпитку, вони захотіли розважитися і наткнулися на стадо зубрів. Почали з собаками заганяти тварин, які побігли в бік замерзлого ставка.



Наш кореспондент зв’язався із нардепами, аби вислухати їхні точки зору на ситуацію. Колишній голова Літинської РДА, а нині нардеп Іван Мельничук від коментарів відмовився, назвавши дану інформацію «фейком». Більш говірким виявився Юрій Македон.

– 16 лютого — день звіту уряду і факт зміни персоналій в уряді, а, може, і у всьому Кабміні. Дехто надіється, особливо наші опоненти, на дестабілізацію в Україні і перевибори Верховної Ради. Відповідно будь-яка інформація, негативна подія, яка відбувається у Вінницькій області, має діяти проти нас. Вони стараються прив’язати до неї владу і народних депутатів. Що ми і бачимо з даним матеріалом про загибель зубрів. 1 лютого у вінницьких ЗМІ була інформація про те, що на льоду провалилася із стада з 80 зубрів частина тварин і пішла під лід. І після двотижневого затишшя раптом на мене напали фейкові видання в Інтернеті, нібито захищаючи щойно загиблих зубрів. Якраз ті видання, які не мають зворотного зв’язку й належать російській компанії. Офіційно до них звернутися через суд і зобов’язати їх видалити неправдиву інформацію практично неможливо. Вважаю, що це на руку тим, хто проти нормального європейського розвитку України.

– Не секрет ні для кого, що ви мисливець. Із Іваном Мельничуком товаришуєте?

– Я був колись мисливцем, але не полював вже більше двох років. Що стосується Мельничука, то його весь парламент знає. Наскільки мені відомо, коли загинули зубри, нардеп був на рідній Івано-Франківщині. В Літинському районі я з минулого літа не був. Один раз лише. І то, коли мене звинувачували, що я полетів відпочивати за кордон…

– Причетність політиків та керівників району до вбивства зубрів не виявила і поліція, яка для перевірки цієї інформації створила спеціальну комісію. Справу загибелі тварин взяв на особистий контроль керівник обласного управління поліції, — каже Ганна Олійник.

Проте думаючі люди переконані: всі обставини вказують, що з такою зухвалістю полювати могли люди з дуже високою «кришею».

33kanal

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий