Чотири версії вбивства і особиста охорона: що зараз відомо про справу Ноздровської

Чотири версії вбивства і особиста охорона: що зараз відомо про справу Ноздровської

Правоохоронці наразі відпрацьовують чотири основні версії вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської




Серед мотивів убивства може бути і професійна діяльність юристки, повідомив речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович журналістам у вівторок.


“Зараз розглядаються основні 4 версії. Це її професійна діяльність, інша, більш конкретизована, – по останній справі за фактом ДТП, наступна – хуліганство і ще одна – що її хотіли зґвалтувати”, – заявив Жукович.

За словами Жуковича, першою у правоохоронців на відпрацюванні версія, яка стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.



“Ми розглядали як версію вбивства її службову діяльність… Але саме ми уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь, напевно, сталося і це вбивство. Ми її поставили як одну із перших, щоб відпрацювати”, – зазначив речник.

У той же час, слідством не відкидаються і інші версії.

Активісти ж стверджують, що основною версією поліції у справі вбивства Ноздровської є можлива причетність до злочину родичів Дмитра Россошанського.

За словами однієї з активісток, Лілії Коваленко, тіло Ноздровської знайшли в річці, навпроти будинку дядька Россошанського, який у 2015 році очолював Вишгородський районний суд.

У той же час, правоохоронці планують надати охорону доньці та батькам убитої Ірини Ноздровської. Про це домовилися активісти з керівником управління поліції Київщини Дмитром Ценовим.

“Сьогодні нам пообіцяли, що зараз їм (доньці та батькам Ноздровської) буде виділена державна охорона. Це дійсно важливо”, – заявила Гончаренко.

Активістка також розповіла, що було домовлено про створення групи в кількості 10 осіб за участю фахівців – юристів, адвокатів, які будуть контролювати процес і виступати арбітрами в цій ситуації.

На даному етапі прокуратура Київської області взяла на особливий контроль хід розслідування кримінальної виробництва за фактом вбивства правозахисниці.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий