Цілу ніч тривали бої під Мар’їнкою, у бойовиків втрати

Напередодні ввечері, 18 квітня, бойовики почали інтенсивний обстріл позицій ЗСУ під Мар’їнкою. Обстріли продовжувались протягом ночі, 19 квітня. Російські найманці поливали українських військових із гранатометів та мінометів, тут працювали снайпери. Про це повідомли у прес-центрі штабу АТО.




Новину передає «Преса України».


Загалом, бойовики активізували по всій лінії фронту, однак Мар’їнка стала однією із гарячих точок у зоні АТО. Аби утримати позиції на Донбасі силовикам довелось 19 разів відкривали вогонь у відповідь.

«Активність кремлівські загарбники проявили в районі Мар’їнки. У сутінках та в нічний час вони 15 разів використовували проти українських воїнів своїх снайперів, вогонь із озброєння БМП, стрілецької зброї, гранатометів та мінометів», — звітують у штабі силової операції.



Також із забороненої зброї зафіксовано обстріли позицій сил АТО поблизу Славного, Тарамчука та Широкіного. А зі зброї меншого калібру в районах Станиці Луганської, Верхньоторецького, Трьохізбенки, Гранітного та Красногорівки.

Як відомо, напередодні під час бою силовикам вдалось відтіснити бойовиків у районі Мар’їнки. Військові розповіли, що бойовики після того, як всі їхні позиції у цьому населеному пункті згоріли, прийшли, щоб добити своїх поранених.

Питання щодо втрат серед бойовиків залишається відкритим. Хоч українські військові кажуть про поранених та навіть вбитих бойовиків, ця інформацію, принаймні у вранішньому зведенні штабу силової операції, підтвердження немає. Однак вдалось дізнатись, із сепаратистських інформаційних ресурсів, що бої у Мар’їнці справді мали плачевні наслідки для «ополчення».

«О 18.05 з напряму Мар’їнки (Новомарьинки) укронацисты здійснили обстріл з мінометів по району Трудовских (кінний двір) + стрілецьку. У 18.35 з Мар’їнки з декількох позицій (з Мар’їнського кільця, також з Новомарьинки) укронацисти продовжують обстріл з мінометів 120мм, БМП, стрілецького — до/до кулеметів, був активний бій, відступили. О 18.40 Докучаєвськ,Оленівка чує важке», — йдеться у зведенні бойовиків «ДНР».

У соціальних мережах бойовики акуратно повідомляють про бої у цьому районі, жодної точної інформації про вбитих чи поранених не відслідковується.

Нагадаємо, бойовики терористичного угруповання «ДНР», після нападу на їх позиції під Мар’їнкою, почали відступати. За даними силовиків, їм доведеться відсунути свої позиції, як мінімум на кілометр, вглиб окупованої території.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий