Ціни на українських АЗС завищені — голова АМКУ

Антимонопольний комітет бачить ознаки завищення цін на нафтопродукти на українських АЗС.




Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова АМКУ Юрій Терентьєв.


 

РОЗВИТОК КОНКУРЕНЦІЇ

Сьогодні на Комітеті були прийняті важливі рішення:

1) надано Рекомендації Державіаслужбі, за якими остання має створити рівні та прозорі умови доступу на ринки послуг з наземного обслуговування. Ці Рекомендації дуже необхідні як для суб’єктів господарювання, так і для звичайних споживачів (пасажирів), оскільки результатом їх виконання будуть прозорі Правила доступу до ринків послуг з наземного обслуговування.

2) надано Рекомендації виробникам тютюнових виробів, за якими до 1 листопада 2015 року вони мають оприлюднити у відкритих інформаційних джерелах умови (зокрема, вимоги, критерії, процедури, строки) відбору контрагентів серед суб’єктів господарювання, що мають ліцензії на право оптової торгівлі тютюновими виробами для поставки та дистрибуції тютюнових виробів.

 



«У 90% випадків порушення конкуренції так чи інакше пов’язані з цінами. Ми бачимо ознаки того, що ціни завищені. Пов’язано це з антиконкурентними діями суб’єктів — з’ясовуємо», — написав Терентьєв.

За словами Терентьєва, АМКУ надав операторам ринку нафтопродуктів обов’язкові для розгляду рекомендації.

«Відповіді на рекомендації АЗС були отримані в п’ятницю минулого тижня. Більшість суб’єктів ринку дотримується позиції, що їх ціни обґрунтовані ринковими чинниками», — написав він.

Економічна правда

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий