Секретар РНБО в інтерв’ю виданню зазначив, що є ще багато телеканалів, окрім «Інтеру», які не всім подобаються, однак ніякої вибірковості немає.

Данілов про можливе закриття «Інтеру»

Відповідаючи на запитання про можливість закриття каналу «Інтер», Данілов заявив, що «головне, щоб були докази».



Розберемося зі структурою власності «Інтеру», тоді подивимося,
– наголосив він.

Секретар РНБО також пояснив, що передбачають накладені на олігархів санкції. «Фірташ та Фукс не можуть продавати свої активи, користуватися рахунками в Україні. Однак ми не можемо закрити українське підприємство тільки тому, що воно належить Фірташу, – додав він.

Законність отримання олігархами родовищ перевіряють

За словами Данілова, у грудні 2004 року, в розпал «помаранчевих» подій Фірташ отримав одне з родовищ титанової галузі. «Це була одна з домовленостей, про які суспільству не розповідали. Хто домовлявся? Мабуть, росіяни просили передати родовище Фірташу. Кого саме просили – ми розбираємося», – розповів секретар РНБО.

Він звернув увагу, що використання надр має бути публічним та отриманим у законний спосіб. «Фукс перебуває під санкціями нашої країни. Крапка. Якщо щось було в незаконний спосіб забране, чи то надра, чи то земля, якщо люди не сплачують податки за статки, то їх позбавлять цих речей», – продовжив Данілов.

Крім того, він висловив нерозуміння того, чому Фукс розповідає на каналах про відсутність зв’язків з Росією.