ДБР ініціює оголошення Іллі Киви у міжнародний розшук: його звинувачують у держзраді

ДБР ініціює оголошення Іллі Киви у міжнародний розшук: його звинувачують у держзраді

Слідчі Державного бюро розслідування зібрали необхідний пакет документів для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук. Він найближчим часом буде скерований до закордонних колег.




Раніше Генпрокуратура оголосила Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.


«10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою«, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за день до вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії і озвучив потребу у визволенні України. Сам він зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – «Опозиційна платформа – За життя», 3 березня виключила його зі своїх лав.



Додамо, Кива давно відомий своєю проросійською позицією. Так, раніше він потрапив у центр уваги ЗМІ, коли повторив тезу російської пропаганди про те, що Україна зараз перебуває під зовнішнім управлінням США, і всі рішення української влади узгоджуються з Вашингтоном. Також нардеп заявив, що рано чи пізно Україні доведеться сісти за стіл переговорів із керівництвом РФ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий