Де Українці можуть дешево відпочити і без віз

За словами експертів, найбільшеукраїнців поїдуть до Туреччини




Украинцы, як заявляють європейські дипломати, в найближчі місяціподорожувати в ЄС без віз не зможуть. Єврокомісія буде мінімумтри місяці розглядати можливістьлібералізації візового режиму. Сайт«Сегодня.ua» з’ясовував, деукраїнці зможуть відпочити влітку, і в які країни можна потрапити без віз.


«Рік України в Туреччині»: де відпочивають українські туристи

За даними Державної служби статистики, кількість українців, які в туристичних цілях відвідують інші країни, зростає з кожним роком. Так, якщо в 2010-му році кордон перетнули 1,2 млн осіб, то в 2015-му – 1,6 млн. При цьому в сегменті внутрішнього туризму спостерігається зворотна динаміка. У 2010-му році в Україні, за даними Держстату, налічувалося 649 тис. внутрішніх туристів, а в 2015-му – лише 357 тисяч. Туроператори пояснюють, переломним моментом стала анексія Криму. Кількість українців, які відпочивають на півострові, скоротилася в кілька разів. А ті, хто продовжив відвідувати Крим, статистикою не враховуються.



«Ті, хто звик кожен відпустку, наприклад, відпочивати на море, продовжать це робити.Українці, які люблять Крим, все одно туди їздять. Деякі тепер відпочивають в Одесі. Є у нас іАзовське море, там теж в минулому році, у порівнянні з 2014-м, спостерігалася активізаціятуристичних потоків», — розповідає співробітник одного з великих турагентств Наталія.

Директор туристичного агентства «Поїхали з нами» Олег Кулик упевнений, туристичнийбізнес в Україні оживає. У цьому році кількість туристів, на думку експерта, буде значновище, ніж в минулому.

«Якщо говорити про відпочинок за кордоном, у нас цей рік буде роком України в Туреччині.Кількість туристів в цьому напрямку збільшиться на десятки відсотків. Турки істотно знизилиціни через те, що пропали російські туристи. Їм просто діватися нікуди, вони знижують ціни.Зараз за 500-600 доларів можна удвох на тиждень полетіти в Туреччину. Влітку, напевно,буде 600-800 доларів на двох», — розповідає Олег Кулик.

«Цей рік буде роком України в Туреччині. Кількістьтуристів в цьому напрямку збільшиться на десяткивідсотків. Турки істотно знизили ціни через те, щопропали російські туристи. Їм просто діватися нікуди, вони знижують ціни. Зараз за 500-600 доларівможна удвох на тиждень полетіти в Туреччину.Влітку, напевно, буде 600-800 доларів на двох», -розповідає Олег Кулик.

Які напрямки найбільше користуються попитом в українців*:

Туреччина   –  7500 – 8000 гривень
Болгарія – 4900 – 5500 гривень
Єгипет – 8000 – 8600 гривень
Кіпр —  8500 – 9000 гривень
Чорногорія – 7000- 7500 гривень
Греція – 5600 – 6000 гривень
Іспанія – от 10 000 гривень

*наведені середні ціни на відпочинок для однієї людини на 6 ночей (з харчуванням,проживанням і перельотом)

Турагенти пояснюють, українці найчастіше подорожують до країн з безвізовим режимом. Прицьому важливо, щоб переліт в таку країну обходився недорого. Наприклад, в Бразилії, якуможна їздити без віз, українці летять на відпочинок дуже неохоче — тільки на переліт туди іназад доведеться витратити близько 2 тисяч доларів з людини.

«Є, звичайно, і ті, хто може собі дозволити відпочити в Бразилії. Але! Коштувати це будеблизько 5 тисяч доларів на двох. Без перельоту тур коштує, наприклад, 500 доларів на двох.А з перельотом — 4500 доларів», — розповідає турагент Наталя.

«Є, звичайно, і ті, хто може собі дозволитивідпочити в Бразилії. Але! Коштувати це будеблизько 5 тисяч доларів на двох. Без перельоту туркоштує, наприклад, 500 доларів на двох. А зперельотом — 4500 доларів», — розповідає турагентНаталя.

Олег Кулик радить, українці, яким набридли популярні курорти в Туреччині і Єгипті, можутьвідпочити в Албанії — така поїздка може обійтися в 300 євро. «Албанія — новинка минулогосезону. Вона не користується популярністю, мало хто там був. Але там можна відпочивати, ідля українців діє безвізовий режим», — розповідає директор великого турагентства.

Куди поїхати без віз

Як повідомляють в Міністерстві закордонних справ, українці без віз можуть подорожувати в38 країн світу. Свої кордони відкрили: Азербайджан, Албанія, Аргентина, Барбадос, Білорусь,Боснія і Герцеговина, Бразилія, Вануату, Гаїті, Гватемала, Гондурас, Гонконг (Китай),Домінікана, Еквадор, Казахстан, Малайзія, Мікронезія, Монголія, Нікарагуа, Палестина,Панама , Парагвай, Перу, РФ, Сальвадор, Самоа, Свазіленд, Сейшельські Острови, Туреччината ін.

Ще в ряді країн (Болівії, Єгипті, Бурунді та ін.) візи можна отримати по приїзду в країну прямов аеропорту.

Детальніше — в інфографіці «Сегодня.ua»

__-02-01-01

Внутрішній туризм: «Все, що потрібно, є поруч«

Туроператори кажуть, об’єктивно оцінити кількість внутрішніх туристів складно — українцірідко купують путівки і користуються послугами турагентств для того, щоб, наприклад,відпочити в Приморську. «Більшість просто не купують собі путівки! Їдуть в Одесу, наАзовське море, або навіть в Карпати, орендують собі житло і відпочивають без путівок», -розповідає Наталя.

При цьому туроператор відзначає, все більше українців замість Криму віддають перевагу відпочинку в Туреччині. Екс-міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв розповідає, раніше щорічно Крим відвідували 6 млн туристів, 4 млн з них – українці. А за підсумками минулого року, в Криму побували всього 1,5 млн осіб. «Якщо менше 2.2 млн туристів – це вже катастрофа для економіки, тому що це нижче собівартості. Здравниці, санаторії та пансіонати були націоналізовані і в принципі постраждали з точки зору завантаження менше. А ось сегмент – приватні готелі, пансіонати – зазнав краху», – розповідає екс-міністр.

Туроператор Оксана вже кілька років займається просуванням внутрішнього туризму.Дівчина впевнена, для того, щоб з’їздити на море або побувати в горах, не потрібно витрачати сотні доларів на переліт – все це є поруч. «Так, звичайно сервіс ще не на тому рівні. Але є і відмінний сервіс. Якщо не користуватися нашими курортами, то і сервіс буде залишатися не на дуже високому рівні. У нас є чудові міста: Умань, Львів, Одеса – в них можна їздити хоч цілий рік! Я працюю в основному зі студентами, з сімейними парами, які з патріотичних міркувань хочуть більше дізнатися про Україну. У нас, наприклад, всього за 600 гривень можна купити тур вихідного дня до Львова!», – розповідає туроператор.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий