Де ховався від обстрілів Гіві — будете сміятися

Де ховався від обстрілів Гіві — будете сміятися

Знаєте, я раніше ніколи не цікавився де саме знаходиться тепер вже колишній кабінет Гіві та база його ОЗУ «Сомалі». А після ліквідації дізнався і зрозумів, що це найсильніший удар по репутації героїчного борця з українськими олігархами. Прямо-таки нищівний удар.




Донецьким нічого пояснювати не потрібно. Цифрою 1 позначена основна резиденція Ахметова, цифрою 2 відзначений додатковий палацовий комплекс, а цифрою 3 — база «Сомалі» кабінет Гіві.


Фішка в тому, що резиденція Ахметова за час війни жодного разу не була обстріляна, хоча знаходиться в межах досяжності української артилерії.

На фото добре видно ворота під червоним дахом — це ті самі ворота, які влітку 2014-го особисто захищав Захарченко. Тоді наївні новоросці у вигляді комуністичних бабусь хотіли увійти в резиденцію і відкрити її, копіюючи «укрів», які відкрили резиденцію Януковича — але бойовики швидко поставили їх на місце. З тих пір палацовий комплекс Ахметова залишається найбезпечнішим місцем на окупованих територіях. Ну і міни та снаряди чудесним чином облітають його стороною.



База «Сомалі» могла бути в будь-якому місці, але Гіві влаштувався в будівлі Макіївського державного проектного інституту (МДПІ). Непримиренний борцун з олігархами тупо ховався від обстрілу в тіні олігарха Ахметова. Не виключено, що на його банду була покладена функція охорони майна Ріната Леонідовича. Вірніше, так воно і було.

Рятівне сусідство пояснює чому Гіві перебував у своєму кабінеті о 6 ранку. Він там жив, у цьому проектному інституті, незважаючи на те, що міг би жити в центрі Донецька. Навіть боявся ночувати в іншому місці.

Показово, що в ахметовські хороми його не пускали — хлоп повинен спати біля порога, на килимку. Ти можеш бути «героєм Новоросії» з розпіареним чином відважного вояки, але відомий кожному донеччанину високий паркан тобі передбачувано не по зубах. Жалюгідна шістка.

МДПІ до війни:

Будівля після ліквідації Гіві:

На супутниковій фотографії ви можете бачити характерний вигин фасаду, червоною стрілкою відзначені вікна кабінету Гіві:

Карти Гугла — ссылка.

Як бачимо, Гіві додатково підстрахувався, вибравши місце поруч з житловими дев’ятиповерхівки. Причому, вікна його кабінету виходили на приватний сектор, а не на ці дев’ятиповерхівки — мабуть, боявся, що можуть пульнути з вікна. Однак, у підсумку всі ці заходи безпеки не допомогли.

До речі, селище Ганзовка, в якому знаходиться база «Сомалі», вважається вкрай занедбаним місцем, практично нетрями. Журналісти в 2012 році склали рейтинг найжахливіших райончиків Донецька, в який увійшла і Ганзовка, хоча формально вона відноситься до Макіївки.

Цитую журналіста Влада Беспалова:

«В народі побутує злободенний жарт: «Після смерті багато людей потрапляють в пекло, а жителі Ганзовки – знову на Ганзовку».

Зараз цей жарт звучить не менш злободенно.

pauluskp.com

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий