«День Міста» Вінниці (фото, відео)

«День Міста» Вінниці (фото, відео)

3 вересня Вінниця відсвяткувала свій 653 День народження. Привітати міст з цим святом приїхали особисто Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман.




Свято стартувало на Майдані Незалежності з офіційного поздоровлення Порошенка та Гройсмана, які разом із мером Вінниці Сергієм Моргуновим оглянули новий трамвай вінницького виробництва Vinway-2 та запустили у небо білих голубів миру.


Зокрема під час свого виступу Порошенко зазначив, нині Вінниця може називатись європейською, туристичною, інноваційною столицею України. Президент нагадав, що ще 20 років тому про Вінницю говорили: гарне місто, але провінційне.

«Тепер же ніхто не наважиться назвати місто провінційним», — зауважив Порошенко.



Він наголосив, що сьогодні до Вінниці приїжджають з інших міст України вчитися, як відривати прозорий офіс надання адміністративних послуг, як будувати нові котельні, запускати нові трамваї, переробляти сміття.

«Ключова позиція – люди не повинні бачити проблеми, проблеми влада має вирішувати», — наголосив глава держави.

Президент наголосив, що задля цього була започаткована децентралізація.

«Децентралізація – це означає права, владу, гроші і відповідальність треба передати громадам», — сказав Порошенко.

За словами глави держави, міський голова Сергій Моргунов повідомив, що бюджет розвитку міста збільшився у 5 разів: у 2013 році він складав 100 млн грн, а в 2016 році – 500 млн грн.

«Це означає, що громада нарешті сама має вирішувати як їй розвиватися, що будувати, як контролювати владу, яким чином нести відповідальність», — додав президент.

Як зазначив Порошенко, в місті були зроблені важливі кроки щодо децентралізації.

«Ми рішуче будемо продовжувати цю тверду позицію. Досвід, який є у Вінниці, буде розповсюджений і щодо великої кількості реформ. Реформ, які вже відбуваються, будуть продовжені по всі нашій державі», — підкреслив глава держави.

Источник:  vindaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий