Депутати не проголосували за призначення Максима Степанова новим очільником МОЗ

Депутати не проголосували за призначення Максима Степанова новим очільником МОЗ

Верховна Рада України не проголосувала за призначення Максима Степанова міністром охорони здоров’я. За відповідне рішення проголосували 217 депутатів.




Подейкують, що Максима Степанова готували в міністри охорони здоров’я ще в уряді Гончарука, замість Уляни Супрун. Однак в останній момент призначили Зоряну Скалецьку – людину з оточення Радуцького.


Потім кандидатуру Степанова розглядали, коли звільняли Скалецьку. Втім призначили Іллю Ємця. Цього разу, депутати знову не підтримали призначення Степанова на посаду очільника МОЗ.

Цікаво, що за останні 7 місяців, це буде 4 зміна керівника відомства.



Що відомо про Максима Степанова

  • Максим Степанов – колишній губернатор Одеської області. Степанов має медичну освіту, зокрема на посаді губернатора Одещини успішно впроваджував зміни у сфері медицини.
  • У 2017 – 2019 роках – губернатор Одеської області. Серед перемог Степанова на цій посаді виділяють: запуск телемедицини, відкриття найбільшого в країні центру нефрології, створення «карти реперфузійних клінік» для пацієнтів з хворобами серця по всій області; запуск дистанційного навчання для школярів з віддалених сіл; будівництво траси Одеса-Рені.
  • У 2019 році під час президентської кампанії, вступив у відкритий конфлікт з Петром Порошенко. За словами Степанова, він не захотів роздавати по 1000 гривень з бюджету під вибори, за що був відсторонений.
  • Під час спалаху захворюваності на коронавірус в Україні вже колишній голова ОДА зайнявся волонтерством та почав допомагати одеським лікарням. Зокрема, закупив для медиків захисні костюми, апарат штучної вентиляції легенів і 4000 респіраторів.

Новина доповнюється

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий