Динамо зіграло внічию з АЕКом у плей-офф Ліги Європи – огляд матчу

Динамо зіграло внічию з АЕКом у плей-офф Ліги Європи – огляд матчу

Динамо розписало нічию з АЕКом в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.




АЕК активніше розпочав гру, але забити швидкий гол не зумів. Натомість Динамо на 19 хвилині вийшло вперед, коли Гонсалес на правому фланзі виборов м’яч і прострілив на Циганкова. Віктор пробив не найкращим чином, однак Баркас греків не врятував.


З кінця першого тайму господарі повністю взяли ініціативу до своїх рук і здійснювали тиск на українські ворота. Динамо непогано захищалося, але зупинити Христодулопулоса, з виходом якого гра АЕКа засяяла новими фарбами, не зуміло.

 В одному з епізодів Лазарос навісив на дальню стійку на Айдаревіча, і той зрівняв рахунок. Автор голу, до речі, лише декількома хвилинами раніше з’явився на полі.



До фінального свистка рахунок не змінився – 1:1. Результативна нічия – хороший результат для Динамо перед матчем-відповіддю. 22 лютого на НСК «Олімпійський» суперники визначать переможця пари.

 Динамо переважало суперника в плані концентрації

Динамо виграло перший тайм завдяки тому, що краще за АЕК догравало ключові епізоди. Господарі з перших хвилин намагалися прорвати захист «біло-синіх» передачами з глибини на Якумакіса. Втім, грецький центрфорвард перебував під пильним поглядом Хачеріді.

Євген відмінно спрацював у двох потенційно гольових ситуаціях, дограв їх до кінця: спершу в останній момент вибив м’яч з-під ніг у опонента, а потім зупинив його прорив фолом на безпечній відстані від власних воріт. Варто відзначити й щільну гру від Гармаша, який, нехай і з порушеннями правил, але позбавляв суперників можливості розігнатися.

На протилежному кінці поля з єдиним нападником Динамо Мораєсом працював Враньєш, але Огнєн після зміщень вправо регулярно завчасно вимикався з боротьби, що призводило до небезпечних моментів. Вони не завершилися голом, а от аналогічна помилка Бакакіса на протилежному фланзі стала результативною – Гонсалес протиснув захисника, який не зіграв жорстко та не провів м’яч за межі поля.

Кадрові рішення Маноло Хіменеса зіграли на половину

Іспанський тренер АЕКа здивував вибором стартового складу. Зокрема, замість Араухо на вістрі атаки несподівано вийшов Якумакіс, для якого це була друга поява в старті в цьому сезоні. Схожа ситуація з виходом на правому фланзі Клонарідіса, який дуже рідко потрапляє в першу одинадцятку.

Таким чином Маноло Хіменес в умовах насиченого графіка, схоже, хотів зробити ставку свіжість. Вийшло сумнівно – ці гравці випадали з гри. Це була негативна для греків частина тренерських рішень. Тепер до позитиву.

Заміна Клонарідіс-Христодулопулос на початку другого тайму виявилася ключовою. З появою Лазароса атаки АЕКа стали в рази гострішими. Якщо досі господарі головним чином використовували традиційні для себе навіси з флангів від Гало та Бакакіса (можна пригадати одну спробу пройти через центр, яка закінчилася жовтою карткою для Ліваї), то тепер загроза «динамівським» воротам значно зросла.

Христодулопулос на правому фланзі раз за разом розривав Кендзьору, не допомагала підстраховка Гонсалеса та Гармаша. Врешті-решт, коли його знову збили на підступах до штрафного майданчика, сам же Лазарос зі стандарту з другої спроби ідеально навісив на дальню стійку Айдаревічу – гол. Айдаревіча Маноло Хіменес також випустив на заміну – за хвилину до взяття воріт.

Бойко більше заслужив на позитивний відгук, ніж на критику

Динамо «пожежно» підписало Дениса Бойка в другій половині зборів. Воротар природно не встиг зігратися з командою та відчути її, але проти АЕКа зайняв місце у воротах з перших хвилин. На початку зустрічі Бойку дійсно бракувало впевненості, гармонійної взаємодії з обороною не було, він мало не травмував кількох партнерів. Однак з часом голкіпер освоївся та почав діяти дедалі краще.

Ну а ближче до фінального свистка Денис неодноразово буквально рятував команду. Він потягнув розкішний постріл зі штрафного від Гало, не дозволив пробити себе зі стандарту Христодулопулосу, між тим парирував удар з близької відстані від Ліваї.

Бойко майже витримав шалений тиск АЕКа наприкінці зустрічі, однак припустився результативної помилки – не прочитав траекторію польоту м’яча під час подачі Лазароса на Айдаревіча. Втім, підсумовуючи всі ігрові епізоди за участю Дениса та беручи до уваги той факт, що він не грав у офіційних матчах більше року, критикувати його майже не доводиться.

Гравець матчу – Лазарос Христодулопулос

За один тайм на полі створив більшість гольових моментів своєї команди. Обігрував, подавав, пробивав, а в підсумку «зробив» гол, який приніс АЕКу нічию.

Цікаві факти

– АЕК збільшив безпрограшну серію до 23 матчів.

– Денис Бойко вперше з грудня 2016 року зіграв у офіційному матчі.

Ліга Європи. 1/16 фіналу, перший матч

АЕК – Динамо – 1:1

Голи: Айдаревіч, 80 – Циганков, 19

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий