Дипломат: Україна завдала потужного удару у відповідь

Дипломат: Україна завдала потужного удару у відповідь

Увага українського сегменту соціальних мереж цього тижня зосереджена на подіях, які відбуваються на полях сесії ПАРЄ. Постпред України при РЄ Дмитро Кулеба на персональній сторінці в соціальній мережі розповів про останні новини з цієї організації.




Так, на цій сесії ПАРЄ проросійськи налаштовані політики зробили спробу «проштовхнути» повернення російської делегації до засідань Асамблеї. Необхідність діалогу з Москвою обґрунтовувалась, у тому числі, необхідністю отримання коштів у вигляді членських внесків. Вчора у ПАРЄ навіть прийняли резолюцію, яка, ймовірно, прокладе шлях для повернення РФ до складу Асамблеї. Для того, щоб «закріпити успіх», проросійські сили намагалися створити робочу групу, яка мала б розробити конкретний алгоритм повернення РФ до роботи організації.


Власне, створення такої робочої групи мало стати сигналом для Москви і всіх тих, хто ще й досі не визначився – мовляв, РЄ готова шукати рішення і домовлятись. Засідання, на якому мала бути створена робоча група, щойно завершилась. Україна та її партнери донесли до присутніх чіткий меседж: немає ніяких умов для повернення РФ до роботи ПАРЄ. Відтак, рішення про створення робочої групи Україна «завалила». Картинка для «адвокатів РФ» зіпсувалась, але це не значить, що вони здадуться. Власне, нас б’ють, а ми б’ємо у відповідь, — наголошує Кулеба.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий