Для евакуації з Авдіївки готові автобуси й електрички, чекають «тиші»

Для евакуації з Авдіївки готові автобуси й електрички, чекають «тиші»

Для евакуації жителів Авдїівки, яка зазнає потужних атак останніми днями, підготовлено 80 автобусів та два приміських електропоїзди.




Про це йшлося вранці 31 січня на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Авдіївці Донецької області, яке провів у Державній службі з надзвичайних ситуацій віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє ДСНС.


«Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ)», – сказано в повідомленні.

«Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тисячі 600 осіб за один рейс» – повідомляє ДСНС.



За словами голови Держслужби Миколи Чечоткіна, місцеві органи влади й рятувальники організували функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки.

«Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста», – сказано в повідомленні.

У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

«Найголовніше зараз – забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони», – сказав Зубко.

«За даними військових, впродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів по місту, а 30 січня – 800», – зазначив він.

Заходи щодо захисту населення та аварійно-відновлювальні роботи координує обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 осіб та 55 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 90 людей та 30 одиниць техніки.

На випадок ускладнення ситуації в Авдіївці ДСНС тримає напоготові зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 одиниць електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача.

За даними Укргідрометцентру на найближчі дві доби в Авдіївці буде утримуватись низька температура повітря (1 лютого до – 18 градусів, 2 лютого до – 10 градусів).

Тому для влади головне – не допустити розмороження систем теплопостачання й узгодити зі спеціальним координаційним центром із припинення вогню та з ОБСЄ питання встановлення безпечних умов та вжиття заходів з відновлення у найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу і фільтрувальної станції, сказав Чечоткін.

Гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов повідомив, що до ранку вівторка змогли утримати генерацію й обігрів Авдіївки на коксовому газі, але чекають подачі природного газу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий