У розпорядженні редакції 24 Каналу опинилося звернення генерал-полковника, в якому той просить про відчуження в інтересах ЗСУ Audi A8 Long 2022 року.


Автомобіль Audi, на який поклав око Коваль, був викрадений

Звернення Коваль написав директору ТОВ «ПОРШЕ УКРАЇНА» Марії Гарань. У ньому Коваль пояснює, що Національний університет оборони України «веде постійну роботу із закордонними делегаціями країн-партнерів щодо прискорення нашої перемоги».

Саме тому генерал-полковник просить доукомплектувати військову частину A2250 автомобілем класу «люкс».




Звернення Коваля / Фото документа надане 24 Каналу

У своєму зверненні Коваль посилається на Закон України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».

Як повідомили джерела 24 Каналу, автомобіль Audi, на який звернув увагу Коваль, був викрадений під час першого місяця повномасштабної війни. Потім автівку знайшли й зараз вона біля Києва.

Автомобіль мали б повернути власнику автосалону, але Коваль вирішив, що автівка потрібна йому.

Зазначимо, що ціна на Audi A8 Long стартує від понад 87 тисяч доларів, тобто понад 3 мільйони гривень. Однак ціна залежить від об’єму двигуна та інших характеристик автомобіля.

Що відомо про Михайла Коваля

  • Коваль виконував обов’язки міністра оборони України з 25 березня до 3 липня 2014 року. Також він був першим заступником секретаря РНБО з 2015 до 2021 року.
  • 5 березня 2014 року під час вторгнення Росії в Крим був викрадений біля військової частини під Ялтою. Після успішних переговорів звільнений.
  • Коваль був головою міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.
  • З 16 серпня 2022 року – начальник Національного університету оборони України.
  • Коваль має чимало державних нагород, серед яких кілька орденів та медалей. Зокрема, він був нагороджений Орденом «За заслуги» І, ІІ та ІІI ступеня. Також у Коваля є Ордени Богдана Хмельницького II та ІІІ ступеня.