До цих слів Муженка українці спали спокійніше

До цих слів Муженка українці спали спокійніше

В Україні половина боєприпасів зберігається просто під відкритим небом на військових складах. У таких умовах перебувають снаряди до великокаліберної зброї — як системи залпового вогню «Град».




Про це повідомив начальник Генерального штабу Віктор Муженко, передає LIGA.net. Він зазначив, що решта боєприпасів зберігаються в закритих комплексах. Вони розташовані як під землею, так і над землею.


Найбільшу небезпеку, за його словами, становлять снаряди до реактивних систем «Смерч» та «Ураган». Але всі вони зберігаються в закритих сховищах.

Муженко розповів, що після вибухів на складах у Сватово на охорону арсеналів виділили додаткове фінансування. Його сума становить 200 мільйонів гривень.



Але перші кошти, за словами Муженка, почали отримувати лише влітку. До того ж фінансування було частковим – лише 90 мільйонів гривень. Керівник Генштабу наголосив, що облаштування одного кілометра периметра арсеналу за сучасними нормами з урахуванням відеокамер та інших технічних засобів, датчиків руху, обходиться в три мільйони гривень.

В Україні розташовані чотири найбільших арсенали: в Балаклії, Калинівці, Ічні та Богданівці. Загальний їх периметр перевищує 40 кілометрів. Уже вдалося облаштувати десять кілометрів від цієї протяжності.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий