Добкін розповів про переговори Януковича з Ярошем щодо Межигір’я

Добкін розповів про переговори Януковича з Ярошем щодо Межигір’я

Нардеп Михайло Добкін заявив, що в ніч з 21 на 22 лютого 2014 року колишній президент Віктор Янукович двічі спілкувався по телефону з лідером «Правого сектора» Дмитром Ярошем щодо «захоплення» Межигір’я.




Про це він сказав під час допиту в Оболонському суді Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.


Адвокат попросив його відповісти, чи зустрічався він з Януковичем в Харкові до того, як той втік з України і якщо так, то які були обставини зустрічі.

«21 лютогого по спецзв’язку мені подзвонив глава Адміністрації президента Клюєв і сказав, щоб я ближче до ночі готувався до зустрічі глави держави», — сказав Добкін.



Він зазначив, що через півтори години Янукович подзвонив йому особисто і уточнив, чи все готове для його приїзду і домовилися, щоб нардеп його зустрів близько 22.00.

За словами Добкіна, разом з Януковичем на двох вертольотах до Харкова прилетіли його молодший син Віктор Янукович, якась жінка, глава АП Андрій Клюєв.

Він уточнив, що вони не змогли відразу виїхати з аеропорту, оскільки надійшла інформація про його замінування і довелося близько години чекати дозволу на виїзд від адміністрації аеропорту.

«У цей час йому зателефонували, і розмову я чув, оскільки був поруч. Йому повідомили про те, що планується захоплення Межигір’я», — сказав Добкін.

Він додав, що нібито Янукович турбувався через це, що в його резиденції перебувало сім його особистих неозброєних охоронців і він нібито планував вилетіти за ними, щоб забрати їх до Харкова.

«Я чув, як він говорив з главою СБУ Якименком, через якого поспілкувався з Ярошем. Не знаю про що точно вони домовлялися, але після цього надійшла інформація, що захоплення Межигір’я не буде», — розповів Добкін.

Нардеп уточнив, що пізніше у Януковича була повторна розмова з Ярошем, проте цього разу вона не увінчався успіхом і в Межигір’я «зайшли люди».

Також, за його словами, у екс-президента, близько 3 або 4 години ночі, були переговори з Арсенієм Яценюком, який нібито обіцяв йому виконання якогось договору між владою і опозицією.

Добкін зазначив, що Янукович нібито вірив опозиції, а нардеп був критично налаштований щодо цього, про що й говорив екс-президенту.

Крім того, він розповів, що і йому, і Януковичу, протягом всього часу його перебування в Харкові, надходили погрози з невідомих номерів, в тому числі, іноземних.

Добкін уточнив, що останній раз бачив президента-втікача вранці, 22 лютого 2014 року, коли той був з «робочим візитом» в Харківській області.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий