Дружина Медведчука записала звернення до Зеленського та Ердогана: стурбована затриманням чоловіка

Дружина Медведчука записала звернення до Зеленського та Ердогана: стурбована затриманням чоловіка
Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко записала відеозвернення до президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Ердогана.

У зверненні до Зеленського Марченко вимагає відпустити її чоловіка і запевняє, що він не збирався покидати Україну, завжди виступав за мир та діалог, а СБУ тримає його незаконно.




«Прошу вас негайно вжити заходів для звільнення мого чоловіка, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Володимирович не порушував жодних законів та не виїжджав із країни. Він завжди виступав за мир, діалог і згоду в Україні. Немає жодних сумнівів, що мого чоловіка переслідують із політичних мотивів. Його життя має бути в безпеці», — каже Марченко.


У другому зверненні Марченко просить Ердогана, «як друга України та росії», допомогти звільнити чоловіка, «якого утримує СБУ за наказом президента Зеленського».



Якщо для вас важливе те, що ми робимо, і ви вже підтримали Збройні сили України, можете підтримати наше інформаційне військо.

А що з Медведчуком?

Увечері 12 квітня президент Володимир Зеленський опублікував фото затриманого народного депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука. Він перебував у невідомому місці з початку повномасштабної війни рф проти України.

Голова СБУ Іван Баканов розповів, що для його затримання контррозвідка та слідчі за дорученням президента провели багаторівневу спецоперацію.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Медведчуку, «щоби вижити, треба сховатися в українській в’язниці», бо в росії його «обов’язково ліквідують як людину, яка регулярно брехала про настрої в Україні, крала гроші».

Зеленський пропонує обміняти Медведчука на українських полонених, яких утримує росія.

Що передувало?

За даними ЗМІ, ввечері 18 лютого дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала автомобілем до Білорусі. А перед повномасштабним вторгненням росії в Україну, 21 лютого, до будинку депутата в Києві приїхали кілька машин, щоб вивезти майно. Але про це дізналися у Держбюро розслідувань, і на місце прибули правоохоронці.

Сам Віктор Медведчук мав перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 10 березня 2022 року у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу, у якій йому закидають держзраду. 18 березня суд у Львові дозволив узяти Медведчука під варту.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий