Екологічна катастрофа: посеред Вінниці протікає ціла річка з нечистот

Екологічна катастрофа: посеред Вінниці протікає ціла річка з нечистот

Вінниця вже давно вважається одним із найбільш чистих та комфортних для проживання міст України.




Однак, як виявилося, найбільшому за численністю населення мікрорайону Вишенька загрожує справжня екологічна катастрофа.


Справа в тому, що з озера, яке знаходиться неподалік колишнього заводу “Аналог”, витікає ціла річка з нечистот. Тече вона згодом між Хмельницьким шосе та вулицею Келецькою. Проблема вже існує далеко не перший рік.

Притоками зловонної ріки стали стоки з приватного сектору та велика кількість труб, проведених зі сторони багатоповерхівок. Запах навкруги стоїть нестерпний.



Мешканці багатоповерхових будинків звернулись до депутата Вінницької Облради Андрія Ковальова з проханням нарешті вирішити цю проблему.

– Ми з моїми помічниками одразу оглянули цю “річку” та вирушили на пошук стічних труб, що спричиняють цей запах. Він там насправді нестерпниий. Вчора разом з Василем Павлюком організували зустріч мешканців будинків з представниками департаменту комунального господарства та благоустрою, з якими ми спустились до річки і показали труби та розповіли про проблему. Працівники департаменту взяли забір води на дослідження. Разом з мешканцями будинків вирішили написали проектну заявку на Бюджет громадських ініціатив, як перший крок для вирішення даної проблеми, – розповів Ковальов, – цю справу я беру на особистий контроль.

Варто зауважити, що стихійні стічні ями несуть не аби яку небезпеку для довкілля та для людей. Забруднення навколишнього середовища невідомими речовинами а також продуктами життєдіяльності людини і тварин загрожують поширенням різного роду захворювань.

  • Вонючка1
  • Вонючка
  • Вонючка5
  • Вонючка4
  • Вонючка3
  • Вонючка2
  • Источник: newsonline24

    Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

    Добавить комментарий