Екс-агент ФБР і його дівчина згоріли в електрокарі Tesla

Екс-агент ФБР і його дівчина згоріли в електрокарі Tesla

Колишній співробітник ФБР 44-річний Кевін Маккартні загинув у ДТП за електрокаром Tesla, який на високій швидкості врізався в дерево в американському штаті Індіанаполіс.




За кермом перебувала його дівчина, 27-річна Спекман, яка не впоралася з керуванням.


За словами свідків, від удару у електрокара вибухнули літій-іонні батареї, транспортний засіб вибухнув і загорівся. Деталі автомобіля розкидало в радіусі понад 100 м. Спекман загинула на місці. Її пасажир, Маккартні, зміг вибратися з автомобіля. Чоловіка доставили в лікарню, проте лікарі не змогли його врятувати.

За словами представників пожежної служби, пожежникам не відразу вдалося допомогти жертвам автокатастрофи, оскільки їм довелося близько десяти хвилин локалізувати сильне полум’я від літій-іонних батарей. Крім того, від вогню батареї «стріляли, як снаряди», що також ускладнювало процес.



«Літій-іонні батареї горять дуже довго, — прокоментували в пожежній службі Індіанаполіса. — Щоб погасити вогонь, необхідна велика кількість води».

Як пояснили рятувальники, в більшості подібних випадків компанії-виробники рекомендують залишати автомобілі догоряти самостійно. Але, оскільки в машині знаходилися люди, це було неможливо, адже батареї можуть горіти до 24 годин.

Источник: УНІАН

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий