Екс-командир «Айдара» визнаний організатором вбивства журналістів ВГТРК

Українська військовослужбовець Надія Савченко, згідно з висновком суду, в 2014 році вступила в змову з екс-командиром українського батальйону «Айдар» Сергієм Мельничуком для «нанесення вогневих ударів по цивільних особах з метою вбивства».




Про це повідомляє сайт  newnews.in.ua з посиланням на «РИА Новости»


Донецький суд Ростовської області прийшов до висновку, що Сергій Мельничук, який був командиром українського батальйону «Айдар», є організатором вбивства журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина в Донбасі, передає кореспондент РІА Новини із залу суду.

За словами судді, влітку 2014 року українська військовослужбовець Надія Савченко вступила в змову з Мельничуком для «нанесення вогневих ударів по цивільних особах, в тому числі які не беруть участі в збройному протистоянні, з метою вбивства».



Мельничук покинув пост командира «Айдара» і зараз є депутатом Верховної ради України, причому минулого літа Рада позбавила його недоторканності і дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Основна стаття, яку інкримінують екс-командиру батальйону, — створення злочинної організації. Суд задовольнив в повному обсязі клопотання прокуратури і відпустив Мельничука під заставу в 14 тисяч доларів. Якщо причетність Мельничука до створення злочинної організації буде доведена, йому загрожує довічне ув’язнення.

У Росії Басманний суд Москви ще в 2014 році видав санкцію на заочний арешт Мельничука і ряду вищих керівників України — голови МВС Арсена Авакова, тодішнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського та інших.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий