Експерт спрогнозував, з яким доларом Україна зустріне весну

Експерт спрогнозував, з яким доларом Україна зустріне весну

Суттєвих валютних коливань в Україні найближчого часу очікувати не слід. Про це в коментарі РИА Новости Украина повідомив економічний експерт Борис Кушнірук.




Аналітик нагадує, що наприкінці року населення зазвичай продає валюту, готуючись до новорічних свят, і в тому числі робить великі покупки.


«У нас є можливість для додаткової пропозиції валюти. Хоча в той же час там є і зворотній процес, пов’язаний з тим, що десь після 20-х чисел починається заморожування будь-яких операцій зовнішньоторговельних, і вже немає надходження валюти від експорту, тому що все замирає до 5 січня на Заході, а у нас там ще наші свята, які продовжуються фактично до 13 січня», — пояснює Кушнірук.

«Оці два фактори грають один проти одного, і тому може трошки похитатися вбік збільшення курсу долару по відношенню до гривні, але я не розраховую на якісь суттєві коливання. Тобто до 26,5-27 ми можемо знову дійти, але потім ситуація буде заспокоюватися, якщо не буде зовнішніх факторів, то в цьому випадку я очікую стабілізації курсу в межах 26 гривень за долар принаймні до весни», — додає економіст.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий