Експерти пояснили, як Україна втратила ще 5 мільярдів

Експерти пояснили, як Україна втратила ще 5 мільярдів

У зв’язку з тим, що санкції проти одного з соратників колишнього президента України Віктора Януковича Іванющенка Юрія були зняті, Україна при цьому втрачає більш ніж 5.4 мільярда гривень. Про це у понеділок, 6-го березня, повідомляє Центр протидії корупції, передає replyua.net.




«Генеральна прокуратура України почала відкривати кримінальні справи проти Іванющенка лише після того, як ми вказали на злочини, які потрібно розслідувати. Злочини Юри Єнакієвського мають бути розслідувані. Саме такі кроки мали б показати європейцям, що ми готові до боротьби з корупційною злочинністю. Саме це показало б, що санкції потрібно зберігати», — зазначила представник Центру протидії корупції Каленюк Дарина, коментуючи скасування санкцій проти Іванющенка.


В той самий час вона наголосила, що через бездіяльність певних посадових осіб Генеральної прокуратури, а саме, заступника генпрокурора Юрія Столярчука, кримінальне провадження було закрите, і як наслідок було знято і санкції, оскільки для їхнього подальшого існування підстав не було. За даними ЦПК, на рахунках Іванющенка було заарештовано більше 200 мільйонів американських доларів, які були фактично втрачені для України через зняття санкцій.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий