Епіфаній звернувся до українців: Різдва 7 січня більше не буде

Епіфаній звернувся до українців: Різдва 7 січня більше не буде

Митрополит новоствореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це відбудеться лише за згоди українського народу.




Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю ZIK.


«Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським, календарем. І ми це можемо робити у майбутньому, якщо це буде сприймати український народ»,
– наголосив Епіфаній.

За його словами, зараз важко передбачити, скільки років потрібно для того, аби Україна перейшла на святкування Різдва 25 грудня.



«Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем», – підсумував глава ПЦУ.

Епіфіній також дав настанови українцям перед новорічно-різдвяними святами. Він заявив, що потрібно по-особливому молитися за українських військових. А також за тих, хто проживає на окупованій території.

«Ми святкуємо Різдво Христове у складних умовах. Але ми повинні розуміти, що ця подія є не просто історичною. Це подія, що торкається кожної християнської душі», — сказав митрополит.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий