Ердоган заявив, що Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині: у Кремлі назвали умову

Ердоган заявив, що Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині: у Кремлі назвали умову

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що глава України Володимир Зеленський погодився зустрітися із главою РФ Володимиром Путіним на турецькій території. Це буде або саміт на рівні лідерів, або переговори «один на один».




Як повідомляє Anadolu, про це Ердоган сказав після повернення з Києва, де провів зустріч із українським президентом. За словами політика, його мета – зібрати Путіна та Зеленського разом за одним столом.


У свою чергу, прессеретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів журналістам, що ясності з термінами візиту Путіна до Туреччини поки що немає. Він можливий після поїздки російського лідера до Китаю, але дата ще встановлюється, повідомляє РИА Новости.

При цьому Пєсков допустив можливість зустрічі Путіна з Зеленським, заявивши, що той готовий заради справи зустрічатися з будь-ким, але важливо, що буде в результаті переговорів.



«Дуже важко говорити про якісь зустрічі на найвищому рівні. Тому що зустрічі на найвищому рівні все-таки мають бути підготовлені, вони не повинні бути спонтанні, вони не повинні бути безрезультативними та незмістовними. Поки що з підготовкою ми шкутильгаємо», – підкреслив він.

Прессекретар додав, що для того, щоб зустрічі відбувалися, необхідно, щоб «щось виконувалося з попередніх домовленостей», зокрема Мінські домовленості.

«Тут поки що розуміння немає, тому і прикладної розмови (про зустріч Путіна і Зеленського, – Ред.) поки що теж немає», – констатував Пєсков.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий