Фальшиві ліки: що купують українці замість пігулок

Фальшиві ліки: що купують українці замість пігулок

Практично жоден українець, який принаймні раз звертався до аптеки, не застрахований від покупки підроблених ліків. Неякісні фармацевтичні препарати набагато більше розповсюджені, аніж звітує Державна служба лікарських засобів і обігу наркотиків.




Це підтвердив голова координаційної ради громадської організації «Медичний контроль» Ігор Щедрін. Він зазначив, що цього року до них звернувся пацієнт, котрий скаржився на побічні ефекти від прийому лікарського засобу під час госпітального лікування:




Щедрін припускає, що офіційній статистиці, на жаль, довіряти не можна, адже вона враховує тільки критичні наслідки для здоров’я: тобто фальсифікат можна визначити тільки після аналізу у незалежній лабораторії, але несуть на перевірку тільки одиниці.

«Якщо вони хочуть, то перевірятимуть препарат. Якщо не хочуть — не будуть…На даний момент склалася ситуація, при якій фактично відсутня робота інституту. Це не проблема якогось лікаря або посадової особи. Відсутній фактично дієвий контроль — контроль за контролем, оскільки ті органи, на які покладено контроль, фактично його не проводять, а механізму дієвого контролю за тим, хто контролює, фактично немає. Тому проглядається маленька проблема, яка переростає в глобальну. Це означає, що зазначені інститути не працюють», — підсумував спеціаліст.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий