Фальшивий орден «За Мужність» знайшли у Вінниці

Минулого тижня на одному із автовокзалів Вінниці був знайдений бойовий орден «За Мужність» номер 295793. Через волонтерів та Міністерство оборони активісти спробували знайти власника загубленої нагороди. Але результати пошуків шокували.




— Віримо в силу дружби і взаємовиручки. Бо хочемо повернути Герою знайдений орден «За Мужність» номер 295793, — написав на своїй сторінці Фейсбуці Андрій Грачов «Грач». — Нагорода знайшлась у Вінниці на автовокзалі. Спершу була інформація, що це орден, бійця БСП «Донбасс» із позивним Бесо. Мовляв, він зараз в Києві на лікуванні. Але ми зв’язались із ним і це не його нагорода… І номер не той.


Пізніше після запиту до МО з’ясувавсь, що станом на 10.07.15 року за участь в АТО орденами і медалями «За мужність» були нагороджені 2 553 особи. В у Вінниці офіційно є лише одна людина, нагороджена цим орденом в 1995 році — Скалецький Володимир Петрович, старший оперуповноважений відділу карного розшуку Вінницького міського управління УМВС України у Вінницькій області, капітан міліції. Але його нагорода має інший номер…



Пізніше стало відомо, що власник ордену «За Мужність» із номером 295793 знайшовся… І це жінка із Чернігова, яка також в 1995-му отримала його за ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Але найцікавіше те, що її нагорода знаходиться вдома і дублікат вона ніколи не замовляла.

Виходить, що у Вінниці на вокзалі була знайдена фальшивка?

— Цей орден втратив АТОшник! Принаймі чоловік був у військовій формі та вів себе дуже агресивно. Можливо був не тверезий, — повідомили вінничани, що знайшли орден. — Він його втратив і сам знає за яких обставин. (кажуть, орден злетів із форми під час бійки — прим. автора). Тепер зрозуміло, чому він не повернувся за нагородою чи не заявив про її втрату… Бо цей орден не справжній, а з числа тих, які вже продають в Інтернеті за тисячу гривень. Ми схиляємо голови перед справжніми Героями війни на Сході — нашими захисниками. Але не можемо зрозуміти, як можна носити фальшивку коли поряд із тобою сотні, якщо не тисячі калік АТО без жодної нагороди чи значка від держави Україна?

vindaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий