Генсек НАТО анонсував екстрений саміт щодо України та розніс брехню Кремля про хімзброю

Генсек НАТО анонсував екстрений саміт щодо України та розніс брехню Кремля про хімзброю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи війну в Україні, анонсував екстрений саміт щодо ситуації в нашій країні, який відбудеться 24 березня. Він також розніс брехню Кремля про хімзброю.




Про це він розповів на брифінгові у вівторок, 15 березня. Столтенберг також зазначив, що міністри оборони країн-членів Альянсу обговорять конкретні заходи щодо посилення безпеки в усіх сферах.


«Ми можемо скликати саміт НАТО з усіма лідерами країн Альянсу в короткі терміни, але я поки що не можу повідомити більше подробиць», – сказав він.

Генсек НАТО наголосив, що Альянс посилює моніторинг кордонів і території країн-членів. Вони також уважно стежать за ознаками надання Китаю допомоги Росії.



При цьому він зазначив, що Китай має разом із міжнародною спільнотою засудити РФ.

Окрім того, за словами Столтенберга, звинувачення РФ на адресу України та країн Альянсу у виробництві хімічної зброї є «абсолютною брехнею».

НАТО не відкидає, що Росія може сфабрикувати обставини для виправдання використання хімічної зброї проти України.

«Будь-яке використання хімічної зброї буде порушенням міжнародного права та порушенням заборони на використання хімічної зброї. Ми закликаємо Росію не використовувати хімічну зброю. Ми закликаємо Росію вивести свої сили та припинити бої і, особливо, не використовувати хімічну зброю», – сказав генсек Альянсу.

Повідомлення генсека НАТО

На своїй сторінці у Twitter він пізніше оприлюднив дату проведення саміту – це четвер, 24 березня. Там обговорюватиметься Україна, а також посилення оборони НАТО.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий