Геть совок: Супрун вирішила «перебудувати» медустанови

Геть совок: Супрун вирішила «перебудувати» медустанови

На сьогоднішній день в Україні є дуже багато медичних установ, які потребують зміни статусу і форми надання медичної допомоги.




Про це заявила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.


Варто відзначити, що яскравим прикладом Супрун вважає український лепрозорій.

«В Україні є лепрозорій — величезна заклад, побудований в радянські часи, де надавали допомогу пацієнтам з лепрою (або проказою). Це хронічна хвороба, яка вражає в основному шкіру, периферичні нерви, слизову оболонку верхніх дихальних шляхів і очей. Без лікування хвороба неминуче призводить до інвалідності. Навіть у ХХ столітті лікування було дуже складним і могло тривати все життя в таких закладах, як цей лепрозорій», — написала Супрун.

При цьому чиновниця нагадала, що в 60-ті роки фахівці у сфері медицини винайшли комбінацію ліків, яка може досить швидко і ефективно подолати цю страшну хворобу. Так, пацієнт має можливість повністю вилікуватися від лепри, тому йому не треба роками перебувати в ізоляції лепрозорію.



«На сьогодні від українського лепрозорію більше не вимагається виконання тих функцій, які на нього були покладені десятки років тому. Зараз він існує скоріше як санаторій в дуже занедбаному стані. Цей приклад в Україні не єдиний. Нам дісталося у спадок багато медичних закладів, які не змінювалися і вже не виконують свого призначення», — підсумувала в. о. міністра охорони здоров’я.

В кінці Супрун наголосила, що статус подібних медичних закладів повинен бути переглянутим, а старі форми надання допомоги – кардинально змінено.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий