У Москві на тлі військового заколоту «вагнерівців» відкрилася конференція «Клубу розсерджених патріотів», де керує Ігор Гіркін.


Терорист, який розпалив війну на Донбасі в 2014 році, закликав президента Путіна запровадити воєнний стан і готуватися до нового етапу «смути». Гіркін, зокрема, заявив соратникам, що незважаючи на згортання заколоту Пригожина в країні стався державний переворот:

«Підкреслюю, не спроба перевороту, а саме проведений державний переворот. Чому я так вважаю? Тому що в результаті даного заколоту, який мав дуже серйозні корені за межами ПВК «Вагнер», відбулося серйозне зміщення центрів влади Російської Федерації. Поки це ще не видно. Поки його зовнішні ознаки не вийшли на поверхню. Вони ще не озвучені. Але навіть якщо тепер пан Шойгу, пан Герасимов, збережуть свої пости, тієї влади величезної, якою вони володіли, вони володіти не будуть», — сказав Гіркін.



На заході крім самого Гіркіна виступив відставний полковник ГРУ Володимир Квачков, якого в 2005 році намагалися посадити за замах на Анатолія Чубайса, але в підсумку запроторили в колонію на 8 років за організацію військового заколоту.

Після виступу Квачкова учасникам конференції роздали талони на обід і оголосили перерву.