Главу «Нафтогазу» Коболєва можуть звільнити через тиждень: Гройсман зробив заяву

Главу «Нафтогазу» Коболєва можуть звільнити через тиждень: Гройсман зробив заяву

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що якщо до 10 липня керівництво «Нафтогазу» не забере позов до суду проти уряду, главу компанії Андрія Коболєва звільнять.




Про це прем’єр повідомив 5 липня на засіданні Кабміну. «Коли продовжували контракт, я підписав угоди, щоб Коболєв ніс персональну відповідальність за продовження контракту з транзиту, і щоб він ніс персональну відповідальність щодо заповнення газових сховищ на наступний період. Персональну відповідальність!», – заявив Гройсман.


Андрій Коболєв

При цьому прем’єр зазначив, що позови, які подав «Нафтогаз» для того, щоб не виплачувати 90% у вигляді дивідендів, позбавили держави 15 млрд грн. І якщо компанія не забере свої позови, то главу НАК Андрія Коболєва можуть звільнити вже 10 липня.



«Але я точно можу сказати, якщо вони далі будуть паразитувати на державних питаннях, я не буду це терпіти. І тому, я вважаю, що сьогодні потрібно прийняти протокольне рішення, направити в наглядові ради і в менеджменти, поставити питання про те, що до середовища вони повинні відкликати всі позови проти держави. Держава і є їх власник. Якщо вони не зроблять цього, я зараз пропоную приймати протокольне рішення і доручити міністерствам, в координації яких є компанія «Нафтогаз», «Турбоатом», ще якісь підприємства, вн сті пропозицію на середу про звільнення таких керівників», — заявив Гройсман.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий