Головне за ніч: подарунок Луценку і несподівані близькі стосунки Януковича

Головне за ніч: подарунок Луценку і несподівані близькі стосунки Януковича

«Ходили в баню, плавали голяка»: спливли подробиці роботи Манафорта з Януковичем




У колишнього радника біглого президента Віктора Януковича Пола Манафорта в кожному українському міністерстві були свої люди. Про це сказано в розслідуванні журналіста видання The Atlantic Франко Фоера. Так американський політтехнолог вибудував з Януковичем дуже близькі стосунки. Вони часто грали в теніс, відвідували баню і могли плавали голяка. Манафорт змусив Януковича одягатися в такі ж костюми і навіть причісувати волосся таким же чином, зазначає журналіст. «Манафорт навчив його, як посміхатися і як вести переговори. І все це робив тихо, з задніх сидінь. Він робив це дуже елегантно», – розповідає Фоер. Він зазначає, що у Манафорта в кожному міністерстві була своя людина. «Пол був свій окремий тіньовий уряд. У кожному міністерстві у нього була своя людина». – зазначає Фоер.


Папа Римський молиться українською мовою: ваші жінки – святі

Папа Римський Франциск розповів, що молиться на українській мові. Про це понтифік повідомив на зустрічі з українськими вірянами в соборі Святої Софії в Римі. При спілкуванні з прихожанами Папа розповів про війну на Донбасі, про страждання українських жінок, які доглядають за кордоном за людьми похилого віку. При цьому він назвав їх роботу святою. Папа Римський додав, що кожен вечір на українській мові молиться перед іконоб Пресвятої Богородиці. «Я відкрию вам маленький секрет. Перш ніж йти в нічний відпочинок або встати вранці, я зустрічаюся з українцями. Я молюся до ікони Пресвятої Богородиці, яку мені подарував ваш блаженнійший Святослав. І кожну молитву я завершую українською мовою», – поділився Франциск.



Атака на академію в столиці: йде перестрілка, чути вибухи, дороги перекрито

Вранці в понеділок, 29 січня, бойовики здійснили атаку на військову академію в столиці Афганістану Кабулі. Група невідомих напала на національний оборонний університет імені Маршала Фахима. За даними місцевої влади, в даний момент йде перестрілка, на території закладу чутні вибухи. Силовики перекрили дороги, що ведуть до навчального закладу. Про жертви і постраждалих поки не повідомляється.

«Свободу не спинити»: Луценко розповів, що йому подарував син

Стало відомо, що саме подарував Генеральному прокурору Юрію Луценку його син Олександр. Генпрокурор зазначив, що його син бізнесмен, який і подаруй йому поїздку на відпочинок за кордоном. “Ми всією сім’єю, в тому числі з його дружиною, відпочили 7 днів за кордоном. Адже для мене відпочинок – це зміна не тільки осіб, а й тим для розмов. Якщо відпочивати в Україні, особи можуть помінятися, теми – немає. Правда, і за кордоном, буває, йдеш по Мілану, зупиняється бусик, звідти висовується наш земляк і кричить щось типу: “Пане Юрію, свободу не спинити!” – зазначив Луценко.

Косить не тільки кір: українське місто одна за одною атакують інфекції

44 людини госпіталізовані станом на 28 січня з підозрою на гепатит А в Миколаєві. Про це повідомило управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради. Повідомляється, що в обласній інфекційній лікарні перебувають 42 людини, в 40 діагноз підтверджено. В обласній дитячій інфекційній лікарні перебувають 2 дитини. Збудник спалаху гепатиту А в Миколаєві не виявлений.

Джерело: Politeka

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий