Google map оновив назви вулиць Вінниці

На останій сесії міської ради в 2015 році депутати остаточно ухвалили список вулиць, які підлягають перейменуванню. Відтепер на Google map вінничани побачать вже оновлені назви вулиць, повідомили УНН-Центр представники «Дорожнього контролю» у Вінниці.




Так, Google map змінив назву вул.Козицького на вул. Миколи Оводова, а замість вул.Свердлова з’явилася вул. Князів Коріатовичів.


Перейменування здійснено відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Після піврічного громадського обговорення та громадських слухань напрацьовано обґрунтовані нові назви вулиць.

У подальшому міський бюджет візьме на себе витрати з виготовлення аншлагів як для багатоквартирних будинків, так і для приватних садиб. Прописку та документи на нерухомість власникам змінювати не потрібно.



Розпорядженням міського голови роботу комісії з декомунізації подовжено. За півроку має відбутися друга черга перейменувань, до якої увійдуть вулиці на територіях, що увійшли до меж міста і дублюють назви міських топонімів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий