“Готують наступ”: Порошенко звернувся до українців із гучною заявою

“Готують наступ”: Порошенко звернувся до українців із гучною заявою

Замість добросовісного виконання безпекового компонента Мінських домовленостей Кремль нав’язує політичні вимоги і прагне закріпити фактичну контактну лінію, перетворюючи її на де-факто кордон.




Про це на своїй сторінці у Facebook написав п’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко, повідомляє видання OBOZREVATEL.


Він нагадав, що п’ять років тому Росія зобов’язалася виконати Мінські домовленості, які передбачають низку безпекових умов.

Зокрема відвести озброєння, створити вільну від важкої зброї зону навколо Маріуполя, вивести збройні сили та військову техніку з окупованого Донбасу.



“Замість добросовісного виконання безпекового компонента Кремль нав’язує політичні вимоги і прагне закріпити фактичну контактну лінію, перетворюючи її на де-факто кордон. Якби Росія дійсно прагнула відновлення миру на Донбасі, то першим сигналом мало б стати, зокрема, відновлення лінії 19.09.14, замість закріплення плацдарму для подальшого наступу”, – написав Порошенко.

Він наголосив на тому, що треба вимагати від Москви виконувати взяті зобов’язання, тримати та, у разі потреби, зміцнювати режим санкцій, консолідувати проукраїнську міжнародну коаліцію.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий