Гройсман хоче впровадити мобільну ідентифікацію громадян

Гройсман хоче впровадити мобільну ідентифікацію громадян

Кабінет міністрів України має намір розробити законодавчу базу для впровадження в Україні на державному рівні технології мобільної ідентифікації громадян — MobileID.




Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з представниками найбільших мобільних операторів нашої країни.


«Нам необхідно відкрити можливості для розвитку цього напрямку, забезпечити максимальну підтримку цього напрямку (MobileID)… Будемо формувати пакет необхідних законодавчих ініціатив», – сказав він, додавши, що уряд зможе підготувати необхідний пакет законодавчих ініціатив упродовж декількох тижнів.

Гройсман зазначив, що уряд підтримає і ті законопроекти у сфері MobileID, які вже подані до парламенту. За його словами, це дасть змогу операторам «почати реалізовувати питання мобільної ідентифікації».



На думку глави Кабміну, послуга MobileID дуже перспективна, оскільки сприятиме впровадженню в Україні електронних державних послуг і побудови цифрового суспільства. Гройсман повідомив, що за допомогою даної технології громадяни зможуть отримати будь-яку державну послугу в режимі онлайн, не контактуючи з державними структурами.

«Все повинно бути дистанційно. Практика, коли людина ходить за якимись довідками, повинна залишитися в минулому», – сказав прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, впровадження електронних безконтактних послуг, перехід на електронну ідентифікацію та електронний підпис громадянина є необхідною умовою для впровадження системи електронного уряду в Україні. У 2014 році Кабмін заявив про намір запустити електронний уряд в Україні до 2017 року. До того ж часу Кабмін планує прийняти закон про єдину систему електронної взаємодії і повністю відмовитися від паперового документообігу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий