Гучна справа загибелі 17-ти зубрів на Вінниччині закрита через відсутність складу злочину

Гучна справа загибелі 17-ти зубрів на Вінниччині закрита через відсутність складу злочину

Хто загнав червонокнижних на лід так і залишиться загадкою.




Як повідомляла «Інформаційна Вінниччина», 31 січня 2016 року в селі Трибухи Літинського району загинули 17-ть зубрів. Через незрозумілі причини стадо тварин пішло на лід. Крихка поверхня не витримала ваги зубрів, тріснула і червонокнижні красені пішли під воду. Поліцію на місце пригоди викликали місцеві мешканці. Спочатку у водоймі було знайдено 10 туш мертвих тварин, потім ще 7. Проте точна кількість загиблих тварин досі невідома. Поліція Вінниччини за фактом відкрила кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України «Незаконне полювання», оскільки була підозра, що тварин налякали браконьєри. Стаття передбачає покарання до 5-ти років позбавлення волі. До того ж штраф за одного вбитого зубра становить 130 тис. грн. Відтак, якби назвали винуватця загибелі 17-ти тварин, йому довелося б сплатити понад 2 млн. грн.


33kanal.com

У ході розслідування цієї гучної справи виникали різні версії події. Від найпростіших — наприклад, що тварини самі чогось налякалися і пішли на кригу. До скандальних — мовляв, на рідкісних рогатих полювали народні депутати і з їхньої вини сталася трагедія. Якби там не було, а справа була на слуху у громадськості. Так, наприкінці минулого року свою увагу до неї привернула  Українська екологічна асоціація «Зелений світ». Її представники завітали на Вінниччину, де зустрічалися з мешканцям села Трибухи та поцікавилися в поліції, на якій стадії триває розслідування. Тоді співробітник слідчого управління ГУ Нацполіції у Вінницькій області Ігор Кучабський пояснив, що слідство триває так довго, через велику кількість підозрюваних та допит свідків.



 Слідство триває так довго, тому що обсяг роботи дуже великий і коло підозрюваних осіб теж широке, — сказав І.Кучабський.

54_main

Що змінилося за півроку у слідстві — невідомо, однак 30 червня справа загибелі червонокнижних зубрів була закрита з формулюванням «за відсутністю складу злочину.» Як повідомляє «Реал» з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Вінницькій області, слідчі опитали сотні людей, які могли бути свідками, провели низку експертиз, але в результаті прийшли до висновку, що не мають доказів, які підтверджують, що хтось спеціально змусив стадо вийти на лід.

top-photo

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

11 комментариев к “Гучна справа загибелі 17-ти зубрів на Вінниччині закрита через відсутність складу злочину

  1. statistics help for dissertation
    [url=»https://customdissertationwritinghelp.com»]dissertation format[/url]
    dissertation search

  2. writing an abstract for a dissertation
    [url=»https://dissertationhelpexpert.com»]cheap dissertation help[/url]
    dissertation literature review help

Добавить комментарий