Гурт Kalush Orchestra вимагає справедливості

Соліст гурту Олег Псюк звернувся до члена правління Суспільного Ярослава Лодигіна, який був серед журі. Вокаліст пояснив ситуацію й зазначив, що фіналісти лише хочуть справедливості. Єдине, чого вони прагнуть – на власні очі побачити листок, з якого ведучі зачитували бали від глядачів.


Ярослав Лодигін зазначив, що він не може відповідати за те, що не бачив. Мовляв, ведучим просто надали листок з редакторськими помилками, але фальсифікації точно не може бути, адже серед лідерів фіналу бали ніхто не плутав.

Зауважимо, Лодигін засудив виступ Wellboy за об’єктивізацію жінок на Нацвідборі, але в результаті оцінив його виступ одним з найвищих балів – 7. Це також викликало в публіки сумніви.

Ярослав Лодигін про результати фіналу Нацвідбору: дивіться відео 24 каналу



Пізніше Олег Псюк поспілкувався з журналістами й наголосив, що він і його команда просто так цієї ситуації не залишать. Зверніть увагу, у прямому ефірі Тимур Мірошниченко спочатку переплутав результати глядацького голосування, під час цього турнірна таблиця зникла з екрану й на сцені ніхто не зміг побачити загальні бали. А Ярослав Лодигін підраховував їх на листочку.

Гурт Kalush Orchestra готовий судитися з Суспільним мовником, адже підозрює, що організатори Національного відбору сфальсифікували бали.

Олег Псюк про результати фіналу Нацвідбору: дивіться відео 24 каналу

Нагадаємо, у фіналі Національного відбору на Євробачення-2022 перемогла Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків».