Топ-15 продуктів для збагачення організму вітамінами весною

1. Редиска


У редисці містяться вітаміни групи В, С, РР, а також кальцій, залізо, магній, калій, фосфор. Він допоможе поліпшити обмін речовин, зменшить рівень холестерину, попередить утворення ракових клітин, підвищить імунітет. Також це відмінний продукт для тих, хто хоче схуднути.

2. Капуста



Всі види капусти допомагають боротися з токсинами, виводять з організму важкі метали, а також містять вітаміни Е, РР, кальцій, калій, залізо, мідь, магній, фосфор, натрій, йод, хром, фолієву кислоту. Також капуста містить велику кількість калію, який володіє олужнюють властивостями.

3. Листя салату

Салат містить вітаміни групи В і вітамін С. Також в салаті міститься вітамін Е, який уповільнює процес старіння, зменшує кількість зморшок, зміцнює судини, покращує стан волосся і шкіри.

4. Щавель

Щавель — це прекрасний засіб проти авітамінозу. Він також врятує від стресів, поганого настрою, поліпшить зір і стан шкіри. Людям, страждаючим захворюваннями нирок і вагітним жінкам, не рекомендується вживати щавель.

5. Гарбуз

Гарбуз дозріває найдовше, тому навесні ще зберігає свої корисні властивості. У ноьму містяться вітаміни А, С і D, а також мідь, залізо, фосфор. Клітковина допоможе вивести шлаки з організму.

6. Ківі

Ківі — це джерело вітаміну С. Цього вітаміну в ківі більше, ніж в цитрусових. Також в ківі є вітамін А, В, D, Е. Він допоможе вивести холестерин, зміцнити стінки судин, запобігти виникненню каменів у нирках.

7. Паростки

Паростки, а особливо альфа-альфа, соняшнику та гороху, крім високої концентрації корисних ферментів, здатні захищати мікрофлору кишечника від шкідливих бактерій, в тому числі кишкових паличок і сальмонели.

8. Насіння льону

Насіння льону — це джерело омега-3 кислот. Вони пригнічують запальні процеси в організмі, знижують рівень холестерину і стимулюють травлення.

9. Лимон

Лимон має антисептичні властивості. Лимон, завдяки особливій структурі шкірки, зберігає повний набір вітамінів, і не втрачає його, поки не зіпсується. При вживанні лимона зміцнюються стінки судин, тим самим перешкоджаючи утворенню судинних сіточок.

10. Вівсянка

Ця каша багата кальцієм, що сприятливо позначиться на вашій шкірі і нігтях, особливо навесні. Кремній, що міститься у вівсяній крупі, допоможе зберегти шкірі еластичність. Також в вівсянці дуже мало жирів, що благотворно позначиться на фігурі — ця каша допоможе вам схуднути навесні.

11. Морепродукти

Риба і морепродукти — це джерело риб’ячого жиру, який містить Омега-3 і Омега-6 поліненасичені жирні кислоти. Також в цих продуктах міститься багато йоду, кальцію, заліза, фосфору і міді.

12. Помідори

Лікопен, який міститься в помідорах, захищає клітини організму від негативного впливу навколишнього середовища. Також завдяки високому вмісту калію, томати корисні для серця і гарного кольору обличчя.

13. Горіхи

Горіхи — це цінний продукт, здавна відомий своїми корисними властивостями. Вони багаті вітамінами В1, В2, D, С, Е, К, PP, мінеральними і дубильними речовинами, тому показані людям похилого, вагітним і годуючим матерям, а також людям, які відчувають великі фізичні навантаження.

14. Кефір

Навесні пити кефір особливо корисно, тому що в ньому містяться кальцій і фосфор — найважливіші мінерали для стійкості організму до хвороб.

15. Горошок

Ще один простий і корисний навесні продукт — горошок. Доведено, що при консервуванні бобові не втрачають вітамінів, тому зелений горошок слід якомога частіше додавати в різні страви.

Вибирайте продукти і поповнюйте організм вітамінами!

Источник: bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

10 комментариев к “Топ-15 продуктів для збагачення організму вітамінами весною

  1. dissertation writing services
    [url=»https://customdissertationwritinghelp.com»]dissertation topic[/url]
    rutgers dissertation proposal help

  2. acknowledgements dissertation
    [url=»https://dissertationhelperhub.com»]doctoral dissertation help thesis[/url]
    dissertation proposal

Добавить комментарий