«ІДІЛ» перерізала єдину трасу для постачання сирійської армії в Алеппо

Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» перерізали єдину трасу, по якій здійснювалося постачання сирійської армії в провінції Алеппо на півночі Сирії. Про це повідомляє видання Al Masdar.




За даними видання, урядові сили в результаті атаки бойовиків відступили із села Расм ан-Нафаль. Сирійські війська готуються до контратаки, щоб вибити бойовиків з населеного пункту, йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, в провінції Алеппо в останні тижні йде масштабний наступ сирійської армії за підтримки з повітря Повітряно-космічних сил РФ. Останнім часом метою авіаударів стають прикордонні переходи між Сирією і Туреччиною і автодороги, по яких доставляється продовольство, а також зброя для повстанців.

Минулої суботи в інтерв’ю іспанській El Pais президент Сирії Башар Асадзаявив, що головна мета наступу в цьому районі — не захоплення Алеппо, а блокування поставок з території Туреччини з метою ослаблення «екстремістів».



Авіаудари ВКС РФ в Алеппо стали приводом для чергового звинувачення з боку Заходу Росії в тому, що вона бомбить мирних жителів. Правозахисна група Amnesty International, що підозрює російські ВКС у скоєнні воєнних злочинів через удари по цивільних об’єктах у Сирії, напередодні представила нову інформацію, згідно з якою Росія повторно бомбить місця в Алеппо, куди прибувають рятувальники, щоб розбирати завали, і медики, аби рятувати людей.

Як повідомлялося, активні бойові дії в сирійській провінції Алеппо змусили близько 50 тисяч місцевих жителів покинути свої будинки. Як наголошується в повідомленні на сайті Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), гуманітарна ситуація в регіоні стрімко погіршується — скорочено поставки продовольства, є проблеми з водопостачанням, бракує палива і електропостачання.

10 лютого на засіданні в Раді Безпеки ООН Франція, Великобританія і їхні союзники закликали Росію припинити повітряні удари по сирійській провінції Алеппо.

Згідно зі звітом правозахисної організації Human Rights Watch, під час останніх військових операцій проти сирійської опозиції, які проводять армія Башара аль-Асада і Росія, масово застосовувалися заборонені касетні боєприпаси. Так, за інформацією організації, від 14 ударів із застосуванням касетних бомб у п’яти сирійських провінціях 26 січня загинули щонайменше 37 мирних жителів, в тому числі шість жінок і дев’ять дітей, а десятки інших людей отримали поранення.

newsru

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий