Історик з РФ розповів, чим українська мова перевершує російську

Історик з РФ розповів, чим українська мова перевершує російську

Російський історик і опозиціонер Андрій Зубів прокоментував висловлювання декана МДУ Віталія Третьякова про те, що українська мова «лінгвістично нижче рівнем»російської мови. Про це пише «Обозреватель».





«Насамперед, я повинен зауважити, що Віталій Третьяков взагалі шанована людина, колись головний редактор «Незалежної газети». Я його добре знав, і я абсолютно приголомшений тим, що він робить такі божевільні заяви», — сказав історик.

Зубов назвав такі заяви Третьякова «нісенітницею».

«Якщо говорити строго науково, то українська мова зберегла набагато більше граматичних і лінгвістичних слов’янських форм, ніж російська мова. Так, звичайно, російська мова має багато красивих словесних форм, оскільки на ньому писали хороші письменники, але їх має багато і українська мова — українською теж писали чудові письменники. Але в сенсі того, що цінують лінгвісти – звичайні люди цього просто не відчувають – це більш багата граматика. Вона в українській мові, звичайно, краще збережена», — сказав він.



За його словами, дискусії про «примітивні народи» і «примітивні мови» — це дискусії часів «колоніалізму і расизму», які давно пішли в минуле.

«Сьогодні ми не можемо говорити про те, що є більш примітивні і менш примітивні народи, більш примітивні і менш примітивні форми мислення, обумовлені більш примітивним і менш примітивним мовою. Навіть найпростіші народи, які-небудь австралійські аборигени мають складні багаті не тільки мову, але і фольклор», — підкреслив учений.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий