Їздити в 70% вагонах «Укрзалізниці» небезпечно для життя — експерт

Їздити в 70% вагонах «Укрзалізниці» небезпечно для життя — експерт

В Україні не вистачає близько 7000 тисяч пасажирських вагонів.




«Компанія випускає на маршрут близько 70% списаних вагонів. Їх вік перевищує 25 років. Тобто, вони фізично не можуть відповідати нормам. Їздити в таких вагонах небезпечно для життя. Неодноразово на пасажирів падали полки. Хоча це є страховим випадком, отримати компенсацію практично нереально. При цьому щорічно на страховку йдуть мільйони гривень, і тільки одиницям вдається відстояти свої права в суді», — розповів  експерт з транспортних питань В’ячеслав Коновалов в коментарі ГолосUA.


Він зазначив, що в Україні вагони списують з рекордною вартістю.

«Якщо згадати часи, коли розвалювався СРСР, то в парку «Укрзалізниці» було близько 10 тисяч пасажирських вагонів. Зараз компанія звітує про наявність лише 3000 тисяч вагонів. Тобто їх кількість скоротилася в три рази. Коли ведеться мова про закупівлю нових вагонів, на практиці купується максимум 100 штук на рік. На тлі відкладених ремонтів складів, і зносу парку, цього не достатньо», — резюмував В. Коновалов.



Нагадаємо, «Укрзалізниця» підніме тарифи на пасажирські перевезення в два етапи: перший етап підвищення цін на квитки на 12% — з 00:00 30 травня, другий етап — також на 12% з 1 жовтня 2018 року.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий