Ізраїльські археологи прочитали древню записку віком 2600 років

Ізраїльські археологи прочитали древню записку віком 2600 років

Ізраїльські археологи спромоглися прочитати записку яку написали у VI столітті до нашої ери. Вчені з університету Тель-Авіва виявили на керамічному уламку інформацію про гроші та їжу, пише ВВС.




Як зазначається, уламок кераміки, який називають також остракон, був знайдений в місті Арад ще в 1960-х роках, але розшифрувати частину записів на ньому вдалося тільки зараз.


На невидимій неозброєним оком стороні послання автор пише про постачання масла і просить прислати вина для потреб гарнізону. Як можна зрозуміти з тексту на остраконі, 2600 років тому чиновник, який відповідав за забезпечення в гарнізоні в Араді, повинен був отримати провіант.



Разом з маслом і борошном було відправлено супровідний «лист» на керамічному фрагменті. Адресатом послання був офіцер логістики Еліша бен-Ошаяху, а автором – Хананіяху з міста Беер-Шева. Лист починається з дружнього вітання: «Твій друг Хананіяху [цим повідомленням] посилає привіт вам [Еліашіву і вашій родині] і нехай благословить вас Бог».

Дослідники датують остракон, який отримав назву Arad, періодом незадовго до підкорення Юдеї вавилонським царем Навуходоносором II.

Джерело Захід.нет

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий