Кабмін затвердив національний план вакцинації від COVID-19 на 2022 рік

Кабмін затвердив національний план вакцинації від COVID-19 на 2022 рік

Кабінет Міністрів затвердив національний план вакцинації населення від коронавірусу на 2022 рік.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я, повідомляють Українськi Новини.




«Цього року ми і далі нарощуватимемо темпи щеплень, і для цього у нас вже є 100% постачання вакцинами, жодних перебоїв не буде, це гарантуємо», – повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


Згідно з повідомленням, національний план вакцинації передбачає, що загальна стратегія вакцинації проти COVID-19 полягатиме в ревакцинації бустерною дозою тих, хто вже отримав базовий курс щеплення у 2021 році, та вакцинації тих, хто не отримав жодної дози.

Додатково протягом 2022 року планується охопити щеплення дітей і підлітків віком від 12 до 18 років.



«Передбачено, що до кінця 2022 року обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх і не менше ніж 70% дорослого населення, у тому числі 80% у категорії 60+. Особливо йдеться про тих, хто перебуває у групі ризику«, – йдеться в повідомленні.

Також державні адміністрації повинні забезпечити належне функціонування центрів вакцинації населення, постійних і тимчасових пунктів щеплень на базі закладів охорони здоров’я, зокрема з використанням виїзних вакцинальних сесій в організованих колективах і за місцем проживання/знаходження.

Зазначається, що в нацплані з’явилася норма, що передбачає створення регіональних міжвідомчих координаційних комісій щодо його виконання та затвердження регіональних планів щодо вакцинації на 2022 рік.

Як повідомляли Українськi Новини, у грудні національний план вакцинації від коронавірусу виконано на 43,5%.

24 лютого 2021 року в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу вакциною AstraZeneca (Covishield), 13 квітня – вакцинація препаратом CoronaVac, 18 квітня – вакциною Pfizer-BioNTech, у другій половині липня – вакциною від коронавірусу компанії Moderna.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий