Кандидат у мери Вінниці потрапив під переслідування російського суду

Про те, що кандидат на пост міського голови Вінниці Сергій Чумак потрапив під переслідування російського суду, підтверджують в УНА-УНСО Вінниччини.




У Росії вирішили заочно звинуватити більшу частину лідерів УНА-УНСО у війні проти російської армії на території Чечні. На підставі показань незаконно утримуваних в РФ Миколи Карпюка та Станіслава Клиха і нібито свідчень, які вони дали під тортурами, Слідчий комітет Російської Федерації передав справу до суду. Серед підозрюваних прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і багато «унсовців», у тому числі голова Вінницької крайової організації Сергій Чумак, який балотується в мери Вінниці.


«Справу про вбивство росіян» розглядатиме Верховний суд Чечні. Адвокати обвинувачених українців свідчить про абсурдність доказів і підтверджує, що свідчення з підзахисних вибивали тортурами. Тому вони нібито назвали серед воювавших на початку 1990-их в Чечні і Арсенія Яценюка — в той час чернівецького студента.

В обвинувальному вироку прокурора знайшлося місце Олександру Музичко (Сашку Білому) і деяким членам УНА-УНСО. Що стосується Сергія Чумака, то в інтерв’ю «Реал» він зізнавався, що бував у Чечні, але хоча і був знайомий з деякими лідерами місцевого руху опору, але у військових діях участі не брав.



Відзначимо, що Арсеній Яценюк звинувачення назвав проявом «сталінського правосуддя на геббельсівської пропаганди» і «клінічним діагнозом російської влади». Що стосується заарештованих «унсовців», то Карпюка викрали на території Чернігівської області 21 березня 2014, а Клиха заарештували під час візиту в російський Орел 11 серпня 2014.

«Судилище є помстою УНА-УНСО, яка становить загрозу Росії. Тому ще під тиском Єльцина ВР України свого часу був прийнятий закон про незаконні збройні формування і відповідальність за участь у конфліктах за межами країни. Документ приймався виключно під активістів УНА-УНСО. У 1997 році, як тодішній депутат Вінницької міськради, я брав участь у наданні гуманітарної допомоги народу Ічкерії, але не воював. Однак, я чудово розумію, що у мене непрості стосунки з ФСБ, тому не здивуюся, якщо мене звинуватять у тому ж, у чому й Карпюка і Клиха», — прокоментував ситуацію Серей Чумак.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий