Керівництво «Дельта Банку» стало співучасником злочинного зговору з НБУ

Вище керівництво «Дельта Банку» побоялось перечити голові НБУ Валерії Гонтаревій та закрило очі на незаконне зняття великих сум грошей її родиною. Про це свідчить внутрішній розпорядок банку, який було введено під час видачі грошей громадянам в момент закриття, розповів експерт Олександра Дубінський на своїй сторінці у facebook.




«У грудні 2014 року касирам банку було наказано проводити суворий моніторинг всіх операцій понад 5000 гривень.


Моніторинг цей по кожному клієнту повинен був здійснюватися за допомогою ПЗ Siebel. У цьому програмному забезпеченні можна бачити всі операції клієнтів щодо зняття коштів по кожному відділенню банку.

Також варто зазначити, що за видачу суми понад 5000 грн в руки одного клієнта касири ризикували позбудеться 100% премії, а їх начальники 50% премії — такі операції в будь-якому разі повинні були бути погоджені «зверху».



Дані факти свідчать про те, що розслідуючи справу Гонтаревої про зняття її сином і невісткою грошей в «Дельта Банку», детектив Національного антикорупційного бюро Валентина Жукова — свідомо чи в зв’язку з непрофесіоналізмом — не перевірила перебіг фінансових операцій Антона Гонтарева і його дружини. Також, якби було бажання, детектив НАБУ міг би опитати касирів, які видавали по 150 тисяч родині Гонтаревих. Але чомусь цього не сталось», — пише Дубінський.

Раніше повідомлялося, що НАБУ веде досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем Валерії Гонтаревої. Про те кримінальної справи стосовно голови НБУ так і було відкрито.

Нагадаємо, що старший син глави НБУ Валерія Гонтаревої Антон вивів всі гроші зі свого рахунку в «Дельта Банку» в лютому 2015 року — перед визнанням фінустанови неплатоспроможним.

Источник: znaj

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий