Киянин придумав спосіб, як можна не платити за світло (фото)

Киянин придумав спосіб, як можна не платити за світло (фото)

Житель Троєщини знайшов спосіб, як обмежитися рахунком всього на 16 грн в місяць




Житель Троєщини Костянтин Сушин завдяки своїм нововведенням економить на комунальних тарифах близько 400 грн на місяць. Основне джерело економії – це установка сонячних панелей.


Сьогодні в двокімнатній квартирі за рахунок сонячних батарей цілодобово працюють два плазмових 42-дюймових телевізора, два ноутбука, комп’ютер, світло в коридорі і система відеоспостереження на поверсі. Коли холодильник охолоджується до необхідної температури, він також перемикається на сонячну енергію.



У планах киянина – перевести на «сонце» бойлер, але для цього слід поміняти все панелі на батареї однакової потужності. «Оптимально, щоб всі були по 100 ват. Коли я ще несильно розбирався в цьому питанні, припустився помилки – встановив панелі різної потужності, через що сильніші коротять слабких і відчуваються перепади напруги», – говорить він.

Втім, для економії на тарифах все ж доведеться розщедритися. Одна 100-ватна сонячна панель коштує 2500 грн, акумулятор до неї – 7500 грн, інвертор Костянтин замовляв в Китаї за $30. Загалом, п’ять панелей з комплектом обійшлися Сушінову більш ніж в 50 тис. нрн. Відбити витрати таким чином вдасться лише через 15-20 років.

Нагадаємо, що з жовтня цього року може змінитися принцип нарахування за комунальні послуги. Українців змусять сплачувати не за показниками індивідуальних лічильників, а за загальнобудинковими. Таким чином родина не зможе заощадити витрати.

Джерело: Вести

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий