Клімкін пояснив, для чого Україна судиться з Росією в Гаазі

Клімкін пояснив, для чого Україна судиться з Росією в Гаазі

Керівник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що головна мета позову України до Міжнародного суду ООН проти Російської Федерації, — захистити права та життя українських громадян. Про це у понеділок, 6-го березня, він написав у своєму Твіттер-акаунті, передає replyua.net.




«Гаазький трибунал на сьогоднішній день: відбулося перше засідання у справі щодо України проти Росії. Найголовніша наша мета полягає у тому, що нам потрібно захищати життя та права наших громадян. Я вірю в те, що правда та справедливість переможуть. Вірю у міжнародне право», — зазначив він.


Як відомо, у понеділок, 6-го березня, Гаазький суд розпочав розглядати справу позову України проти Росії. Судовий процес почався з того, що слово було надано українській стороні. Під час засідання 7-го березня вислуховувати будуть представника Російської Федерації. Слухання проходить у відкритому форматі у Палаці миру Гааги. Як повідомлялося раніше, українську делегацію у судовому процесі проти сусіда-агресора очолює заступник керівника Міністерства закордонних справ Олена Зеркель. Вона вимагає від Міжнародного суду застосувати запобіжні заходи проти Росії на час проведення судових процесів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий