Комаровський розвінчав ще один міф про вакцинацію: це неможливо

Комаровський розвінчав ще один міф про вакцинацію: це неможливо

Доктор Комаровський пояснив, чи є ризик захворіти на коронавірус після введення вакцини. У деяких пацієнтів після щеплення у вигляді побічних ефектів з’являються симптоми коронавірусом.




Як пояснив доктор Комаровський у своїй передачі на телеканалі «Україна«, що від вакцини заразитися коронавірусом неможливо.


У деяких людей на 1-2 день після вакцинації з’являються гострі симптоми захворювання: підвищення температури, катаральні явища. Створюється враження, що вакцина принесла не користь, а шкоду організму. Однак це не так.

«При появі гострих симптомів безпосередньо після вакцинації можна заразитися тільки тоді, коли для вакцинації використовується живий збудник», — пояснив Комаровський.



Як приклад лікар назвав оральну поліомієлітну вакцину — людина певний час може виділяти живий вірус в навколишнє середовище.

Експерт зазначив, що всі вакцини від коронавірусу — неживі, а це означає, що заразиться хворобою від них неможливо.

«На сьогодні всі вакцини від коронавірусної інфекції не мають ніякого відношення до живого коронавірусу. У всіх вакцинах використовується або інактивований вірус, тобто вірус, який позбавлений своєї заразності, або використовується фрагмент вірусу. Конкретно — білок, який є джерелом утворення антитіл», — додав кандидат медичних наук.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий