Корбан пригрозив Путіну єврейським прокляттям, від якого міг померти Сталін

Корбан пригрозив Путіну єврейським прокляттям, від якого міг померти Сталін

Голова штабу територіальної оборони Дніпра, бізнесмен Геннадій Корбан пригрозив президенту РФ Володимиру Путіну потужним єврейським прокляттям, якщо до міста прилетить ще хоча б одна ракета. Від прокляття «Пульса-де-нура», вірять послідовники Каббали, людина вмирає протягом року.




Саме від цього прокляття нібито помер радянський диктатор Йосип Сталін. Обіцянку накласти прокляття на Путіна Корбан дав публічно — на своїй сторінці у Facebook після ракетного удару РФ по Дніпру, який забрав життя 3 мирних мешканців.


«Путін, ще раз удариш по Дніпру, отримаєш у відповідь ПУЛЬСА ДЕ-НУРА!» – написав Корбан.

З латинської та арамейської мов назва «Пульса де-нура» перекладається як «удар вогнем» або «вогняні різки». Згідно з віруваннями в іудаїзмі, це прокляття полягає у покаранні людини на духовному рівні. Згодом воно відображається і на фізичному рівні, призводячи до смерті проклятого протягом року.



При цьому найсильніше, з точки зору каббалістів, прокляття «Пульса де-нура», як пояснює портал U-Jew, має серйозне обмеження: його можна застосовувати тільки проти євреїв. Причина — в забороні змінювати текст зачитуваних під час обряду уривків з книги «Зоар» — а там йдеться про «тих, що дотримуються заповідей».

Є ще одне непорушне правило: вважається, що проклинати можна лише того, хто небезпечний для єврейського народу і заслужив на покарання. Якщо це не так — життя втратять рабини, які накладають прокляття.

Також для того, щоб прокляття подіяло, жертву необхідно заздалегідь попередити, щоб вона мала час покаятися і виправити помилки.

У коментарях до посту Корбана розгорнулася справжня дискусія, у ході якої представники єврейського народу шукають способів виконати всі умови «Пульса де Нура».

Наприклад, була озвучена пропозиція провести гюїр Путіну, який не є євреєм — інакше кажучи, здійснити над ним обряд навернення до іудаїзму з іншої віри.

Прикметно, що в інтернеті час від часу вигулькує анкета на заміну паспорта, нібито заповнена самим Путіним у 2000 році, де зазначено, що його мати була єврейкою. Є й інші аргументи на користь такої версії щодо походження Путіна. При цьому, як відомо, у євреїв національна приналежність визначається за національністю матері. Відтак — російський президент цілком може виявитися «законною ціллю» для єврейського прокляття.

Телеведуча Наталія Влащенко у коментарях нагадала про своє інтерв’ю з Головним рабином України Моше Реувеном Асманом. Той розповів, що в 1953 році Любавічний Ребе, Менахем-Мендел Шнеерсон, який був великим праведником, провів у Нью-Йорку обряд «Пульса де-нура» за участю великої кількості хасидів, а за лічені дні Йосип Сталін мав інсульт.

До речі, як нагадав Корбан у коментарях, Дніпро вважається батьківщиною Менахема-Мендела Шнеєрсона.

«Дніпро вважається батьківщиною Любавичного Ребе. Місто під охороною небес», — зазначив Геннадій Корбан.

Про історію зі Сталіним та потужним єврейським прокляттям згадали й інші учасники обговорення.

Євреї України обговорюють прокляття Путіна
Євреї України обговорюють прокляття Путіна
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий